Szerkesztővita:Viktoria N. Holl

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Piraeus 10 évvel ezelőtt a(z) Sylvie Germain témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Viktoria N. Holl!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Piraeus vita 2013. november 24., 09:38 (CET)Válasz

Sylvie Germain[szerkesztés]

Üdv a Wikipédián Viktoria! Köszönjük a cikket. Egy óvatlan mozdulattal kitörölted az egészet. Visszaállítottam és kicsit formáztam, kiegészítettem. Nagyon fontos lenni megbízható forrásokat találni a cikkhez. További jó szerkesztést! Piraeus vita 2013. november 24., 09:41 (CET)Válasz

Kedves Viktoria! Ez sajnos itt nem így működik.
Azzal, hogy a szöveget létrehoztad, egy szabad licenc alá helyezted ahogyan az minden lap alján látszik. Magyarul nem a tied és nem rendelkezel vele. Törölni közösségi döntés alapján lehet ezen az oldalon. Viszont mivel az általad létrehozott szöveg már most eléggé elfogadható, a cikk alanya pedig nevezetes, azt javaslom, hogy ne is jelöld törlésre a cikket, mivel semmi esélye, hogy törölni fogjuk. Ha pedig kitörlöd a teljes szöveget, azzal sem oldasz meg semmit. Egyrészt a cikk ottmarad és bárki megtalálja üres lapként, ami gyanítom számodra még elfogadhatatlanabb. Másrészt ez vandalizmusnak számít, ami szankciókat von maga után. Harmadrészt egy mozdulattal újra meg újra vissza fogja állítani aki rátalál.
A megoldás nem ez. A megoldás az, hogy folyamatosan fejleszted, átírod, javítod a cikket. Minden cikk, amit a Wikipédián megtalálsz így fejlődik.
A források viszont elengedhetetlenek lesznek, mivel a Wikipédia öt alapszabályának egyike, hogy ez itt nem az első közlés helye.
Szerepel fönt egy üdvözlet. Vannak benne linkek. Kérlek böngéssz kicsit köztük és ismerkedj meg a Wikipédia szabályaival, mielőtt szerkeszteni kezdesz! És ha tudok segíteni bármiben, akkor keress! Piraeus vita 2013. november 24., 10:44 (CET)Válasz
Ez talán segítség: Wikipédia:Mi számít megbízható forrásnak? Üdv: Piraeus vita 2013. november 24., 10:45 (CET)Válasz

Kedves Viktoria!

Amit a cikkből töröltél, az egy infobox, ami arra szolgál, hogy megjelenítsünk az adott cikkel kapcsolatos tényeket, adatokat. A cikkből törölt infobox például, a Wikidatából szedi az információkat, ami egy központi adatbázis, ami arra szolgál, hogy ne kelljen minden nemzeti Wikipédián újra meg újra kitölteni ezeket az adatok.

Amit pedig vandalizmusnak és „kapitális baromságnak” neveztél, az pontosan ugyanaz az infó, amit te írtál a cikkbe: hogy Sylvie Germain a Sorbonne-ra, más nevén a Párizsi egyetemre járt. A Párizsi egyetem cikke a magyar Wikipédián a Sorbonne cikkre irányít. Ha nem hiszed, írd be magad a keresőbe, hogy „Párizsi egyetem”. Ezt az infót az infoboxba egyik szerkesztőtársunk importálta, az angol Wikipédiáról, pontosan az ottani en:Sylvie Germain cikk alapján a Wikidata adatbázisába.

Ha még egy jó tanácsot elfogadsz: légy óvatos a minősítésekkel, főleg amíg nem ismered ki magad a rendszerben! Ne feledd, hogy mind ugyanazért dolgozunk! Barátsággal: Piraeus vita 2013. november 24., 17:17 (CET)Válasz