Ugrás a tartalomhoz

Szerkesztővita:T. Balázs Gábor

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Samat 2 évvel ezelőtt a(z) Meghívó a márciusi online találkozóra témában
Köszöntünk a Wikipédiában, kedves T. Balázs Gábor!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. Ott, a szerkesztői lapodon írhatsz az érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Vitalapja minden szócikknek, szerkesztői lapnak van. Ez a lap például a te szerkesztői vitalapod („szerkesztővitád”); aki neked üzenni akar, ide fog írni. Ha személyre szóló üzenetet vagy jelzést kaptál valakitől, arra az oldal legtetején a szerkesztői neved mellett megjelenő kis ikonok figyelmeztetnek téged. A szócikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg a szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk!


If you don’t speak Hungarian, please click here.

Wikiminimum[szerkesztés]

Szia! Érdemes egy fél napot rászánni arra, hogy elsajátitsa az ember a wikiminimumot. Nem ördöngősség. OsvátA vita 2022. január 16., 11:34 (CET)Válasz

Válasz[szerkesztés]

Szia! A szócikkeknél a minimum csonk szint, hogy kiderüljön, egyáltalán miről van szó, és a szócikk rendelkezzen megfelelő független forrásokkal, mert másképp nem tudjuk megállapítani, hogy a szócikk tárgya nevezetes-e. Kérlek olvasd el a fenti zöld doboz tartalmát, illetve a nevezetességi kritériumokat. Az orosz nevekre a WP:CIRILL átírási irányelv vonatkozik, magyarosan kell írni őket. Amennyiben ehhez az együtteshez nem találni olyan független forrásokat, amelyek érdemben, mélységeiben foglalkozik velük (tehát nem említés szintjén, hogy felléptek xy fesztiválon), akkor nem nevezetesek a Wikipédia mint enciklopédia számára. Nagyon sok együttes ad ki albumot, vagy turnézik, ettől önmagukban nem lesznek nevezetesek. Általában a nagykiadós együttesekre szoktuk azt mondani, hogy lehetnek önmagukban nevzetesek, de ha valaki nagykiadós, akkor a kiadó gondoskodik róla, hogy írjanak róluk az újságok... Én sem angolul, sem oroszul nem találtam gyors kereséssel semmi érdemlegeset erről az együttesről, de nem volt időm alaposabb keresésre. Ha neked vannak ilyen forrásaid, akkor kérlek vonultasd fel őket. Kérlek nézd meg azt is, hogyan néznek ki más hasonló szócikkek és próbáld meg leutánozni a formátumot. Üdv Xia Üzenő 2022. január 19., 14:26 (CET)Válasz

Meghívó a szombati online találkozóra[szerkesztés]

Szia!

Azért kapod ezt a levelet, mert az utóbbi időszakban csatlakoztál a magyar Wikipédia szerkesztőségéhez, és szeretnénk segíteni neked abban, hogy minél könnyebben beletanulj a Wikipédia használatába. Szombaton este lesz egy online találkozó. A találkozón tervezünk két rövid bemutatót (a vizuális szerkesztőről és a Wikidatáról), melyek segíthetnek elsajátítani néhány hasznos szerkesztési ismeretet. Ha van kedved, csatlakozz te is! A találkozóval kapcsolatos kérdésedet itt tudod feltenni.

Samat, 2022. február 24., 15:19 (CET)Válasz

Meghívó a márciusi online találkozóra[szerkesztés]

Szia!

Azért kapod ezt a levelet, mert az utóbbi időszakban csatlakoztál a magyar Wikipédia szerkesztőségéhez, és szeretnénk segíteni neked abban, hogy minél könnyebben beletanulj a Wikipédia használatába. Szombaton este lesz egy online találkozó. A találkozón tervezünk legalább két rövid bemutatót (a szócikkek felépítéséről és a képek feltöltésével kapcsolatos jogi ismeretekről), melyek segíthetnek elsajátítani néhány hasznos ismeretet. Ha van kedved, csatlakozz te is! A találkozóval kapcsolatos kérdésedet itt tudod feltenni.

Samat, 2022. március 23., 00:07 (CET)Válasz