Szerkesztővita:Rhalmai

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Istvánka 13 évvel ezelőtt a(z) Szöveg engdélyezése témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Rhalmai!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Peyerk vita 2010. október 13., 15:53 (CEST)Válasz

Kozármisleny[szerkesztés]

Szia!

A kozármislenyi művelődési házról szóló szöveg betűre megegyezik egy az interneten fellelhető szöveggel: [1], és emlékeim szerint az kell legyen a régebbi, hiszen azért töröltem a cikkből, mert megtaláltam a neten.

Ez csak abban az esetben megengedhető, ha te magad vagy a szöveg szerzője, vagy ha a szerző hozzájárul a Wikipédián való közzétételéhez a Wikipédia jogi feltételei szerint - aminek azonban komoly következményei vannak, lényegében az, hogy a továbbiakban ezt a szöveget bárki felhasználhatja bármire, akár módosítással, akár anélkül is.

Peyerk vita 2010. október 13., 15:53 (CEST)Válasz

A Wikipédián (majdnem) minden szekesztési előzmény megtalálható, tehát a szerkesztőfelülettel való kis ismerkedés után magad is vissza tudod állítani a cikk korábbi állapotát. Erre többek között pont azért van mód, mert egyetlen szerkesztőnem sincs joga "véglegessé" tenni egy cikket, a Wikipédia folyamatosan alakul, változik (reményeim szerint fejlődik). A cikk lapján a felül lévő "fülek" közül a "laptörténet"-re kattintva előjönnek a körábbi szerkesztések (változtatások).
Arra a speciális esetre van megoldás, ha te magad vagy a másik honlapon található szöveg szerzője, hamarosan meg fog keresni egy ebben járta szerkesztő. Azt hiszem annyi az egész, hogy küldesz egy e-mailt majd a megadott címre, amiben leírod hogy a szöveg saját szerzeményed és közreadod a Wikipédián.
Az éttermekkel kapcsolatban nem értelek, az egész szakaszt töröltem a cikkből, nem csak az általad hozzáadottakat éppen azért, mert reklám.
A szerkesztői elveim meglehet hogy érdekesek, de kérlek ismerkedj a Wikipédiával egy kicsit, hamar megérted és szerintem el is fogadod ezeket. Remélem a kezdeti próbálkozások tanulságai nem elveszik a kedvedet, hanem segítenek abban, hogy elmélyedj a WP-ben és rendszeres szerkesztőjévé válj :)
Az új testület öszetételét, a tisztségek kiosztását mindenképp érdemes közzétenned, de ez akkor lesz hasznos igazán, ha sikerül megflelő forrásokkal ellátni majd. Gondolom a város hivatalos honlapján megjelennek majd ezek az információk, az tökéletes hivatkozás lehet.
Jó munkát, sok sikert! :)
Peyerk vita 2010. október 14., 08:41 (CEST)Válasz

Szöveg engdélyezése[szerkesztés]

Szia! Amennyiben olyan szöveget szeretnél átemelni a wikipédiába, amelyet már korábban közzétettél egy másik honlapon, akkor a permissions-hu[kukac]wikimedia[pont]org emailcímre egy levelet kell küldened, amelyben engedélyezed annak felhasználását. Engedély nélkül a más honlapról bemásolt szövegeket törlésre kerülnek. Eligazítást és mintákat a Wikipédia:Engedélykérés lapon találsz. Jó szerkesztést. Üdv– Istvánka posta 2010. október 14., 12:26 (CEST)Válasz