Szerkesztővita:Kormimacska/Archív 1

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Kormimacska 4 hónappal ezelőtt a(z) Lerakódás témában

Nem létező szócikkek linkjei

Szia! Kérlek ne törölj ki linkeket szócikkekből csak azért, mert azok még egyelőre nem léteznek (piros linkek). Az ilyen belső hivatkozásokról itt tudsz bővebben tájékozódni:

Köszönöm, JSoos vita 2023. szeptember 23., 14:35 (CEST)

Bódi László (kőműves)

Szia! Bódi László (kőműves) mitől lenne nevezetes? Jelenleg sehol sincs hivatkozás rá ezen a néven. Ha valamiért nevezetes lenne, akkor ezt jelölni kellene az egyért lapon, így ennek hiányában egyelőre visszavonom. Üdv, Csurla vita 2023. október 20., 10:04 (CEST)

Ő volt Bódi László (énekes) apja. Ez az ő lapján is említve van és az énekes is néha beszélt az apjáról. Kormimacska vita 2023. október 20., 10:12 (CEST)
Attól, hogy Cipő nevezetes az apja nem lesz az (lásd: WP:NEV). Csurla vita 2023. október 20., 10:17 (CEST)

Pindur

Neked is szólok, hogy Pindúrként jelentek meg, és tartani szoktuk magunkat a forgalmazók, kiadók stb. címadásához. Minimum meg kell tárgyalni az ilyen átnevezéseket a kocsmafalon. – Pagony üzenet 2023. október 27., 18:21 (CEST)

Cher

Üdv! Megnézted, hány hivatkozás van erre a cikkre: Cher? És tudod, hogy átnevezés után ezeket mind javítani kell? Vépi vita 2023. október 28., 19:43 (CEST)

Olvastad a fentieket? – Vépi vita 2023. október 29., 09:36 (CET)

Igen, és elkezdtem javítani a hivatkozásokat. Kormimacska vita 2023. október 29., 11:41 (CET)

Ennek az átnevezésnek nem sok értelme volt, az ilyeneket légy szíves előtte megvitatni kocsmafalon. A legjobb megoldás az lett volna inkább, hogy felvesszük a Kategória:Főjelentés közé. Lásd pl: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)/Archív290#Főjelentés

Én most az átirányítást megszüntetem (vagyis a főjelentésre irányítom). JSoos vita 2023. október 30., 16:15 (CET)

Aláírás

Szia! Megtennéd, hogy kiveszed belőle ezt a szemkifolyató pirosat? Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. november 12., 14:42 (CET)

Megtettem. Itt az új aláírásom: KormimacskaCicaház 2023. november 12., 15:20 (CET)

Ant

Szia! Ilyen módosítások előtt meg kell győződni róla, hogy a hivatkozások már javítva lettek (Mi hivatkozik erre eszközzel). Itt ez nem történt meg így ezzel a javítással sok rossz hivatkozást csináltál. Kérlek, hogy figyelj oda erre máskor. Csurla vita 2023. november 14., 11:32 (CET)

A javításokat elvégeztem, így mostmár maradhat az egyértelműsítő lapra mutató hivatkozás. Csurla vita 2023. november 14., 11:36 (CET)

Belső linkek

Szia! Kérlek, hogy ha a szócikk címe és a szövegben megjelenítendő szöveg között nincs eltérés akkor ne használj megjelenítendő szöveget. Ezek ugyan semmi bajt nem okoznak csak teljesen feleslegesek, és plusz munkát adsz a Wikimédia szoftvernek a megjelenítésben, és általában botok is átírják az egyszerűsített alakra:

  • pl: [[Lengyelország|Lengyelországba]] helyett jobb, és egyszerűbb a [[Lengyelország]]ba

Köszi, JSoos vita 2023. november 17., 16:12 (CET)

@JSoos: miért gondolod, hogy több munkát ad a szoftvernek? Van erre forrás? Valójában ez az alapalak, a zárójelen kívüli postfix egy rövidítés. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. november 19., 16:25 (CET)

@Bináris: Tehát azt mondod, hogy ha a szövegben az szerepel, hogy [[Lengyelország]]ba, akkor azt jobb átírni [[Lengyelország|Lengyelországba]] alakra? Mert akkor ezt inkább a botgazdákkal kellene megbeszélni, hogy azok a botok, amik egyszerűsítik a linkeket, szerinted tévedésen alapulnak. JSoos vita 2023. november 20., 09:03 (CET)
Nem, én nem mondtam ilyet. Valójában szerintem egyiket sem érdemes a másik alakba átírni és erre energiát pazarolni. Lehet, hogy egy bot csinál ilyeneket mellékhatásként, miközben más fő feladatot végez, akkor egészségére (bár ilyet csak ellenőrzött lapon szabad tenni, tehát ha ellenőrizetlen változtatások vannak rajta, akkor érdemes szólni a botgazdának, hogy ne toljon ki a járőrökkel). Amit én javítani szoktam, ha mind a kettő van egyszerre, pl. [[Kis Jenő (kisiparos)|Kis Jenő]]vel, ez már ronda és feleslegesen bonyolult. Ilyen elsősorban egyértelműsítések során szokott visszamaradni. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. november 20., 10:25 (CET)

Figyelmeztetésről

Szia! Legyél szíves, amíg nem szerzel több tapasztalatot, addig ne járj el! Az imént éppen keresztbe szerkesztettél nekem. Ez technikailag nem lenne probléma, de nem az általad kiválasztott üzenet kellett oda. Egyelőre maradj a szócikkek szerkesztésénél! Köszönöm a figyelmedet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. november 18., 15:38 (CET)

Földrajzi egyértelműsítő lapok

Szia!

Örömmel látom, hogy szisztematikusan elkezdted az egyért lapok javítgatását. Ennél épp az Arzberg (egyértelműsítő lap) esetében én is bele kotnyeleskedtem. Pár éve vérre menő vita volt, hogy a földrajzi nevek elé odategyük a zászlós országnevet. Ennél egyik indok az volt, hogy akkor a szövegben az ország nevét nem kell megismételni. Kérlek ezt Te is vedd figyelembe a továbbiakban. Jó munkát! – Porrimaeszmecsere 2023. november 19., 16:08 (CET)

Komoly egyértelműsítési munka

Szia!

Bináris kollégánk kb. 3000 egyértelműsítő lapra mutató átirányító lapot készített bottal. A Wikipédiának van egy kitétele, hogy belső hivatkozások (linkek) ne mutassanak átirányító lapon keresztül egyértelműsítő lapra, akár van róluk cikk, akik nincs, azaz jobb egy piros link, mint egyért lapra irányítás; remélem valamennyire érthetően fogalmaztam.

Mi lenne a munka, amire fel szeretném hívni a figyelmedet? A fenti listán végig kellene menni, és megnézni a Mi hivatkozik erre funkcióval, hogy van-e olyan hivatkozás, ami az egyért lapon kívül más lapra is hivatkozik? Ha van, akkor kiválasztani, hogy konkréten melyik az; az is előfordulhat, hogy a hivatkozott lap nem is szerepel még az egyért lapon, ekkor fel kell oda venni.

Ez nagyon nagy munka, de sokat javítana a Wikipédián. Örülnék, ha volna kedved hozzá. Én sokat segíteni nem tudok, de ha kérdésed lenne,akkor szívesen válaszolok rá. – Porrimaeszmecsere 2023. november 23., 14:49 (CET)

Rendben, elvállalom. KormimacskaCicaház 2023. november 23., 15:47 (CET)
Köszönöm. Kell valami segítség? – Porrimaeszmecsere 2023. november 23., 21:40 (CET)

Azonnalik

Addig viszont ne jelöld azonnalira ezeket, amíg vannak linkek a szócikknévtérben! Linkjavítás után tedd! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. december 1., 12:48 (CET)

Rendben. KormimacskaCicaház 2023. december 1., 12:50 (CET)

Személyek egyértelműsítő lapon vezeték nevek szerint

Szia! Kérlek, hogy vezetéknév szerint ne tegyél szócikkeket egyért lapra (Gerbaud, Teller stb). A közösség megszavazta, hogy ezt nem tesszük. Nagyon-nagyon ritkán fordul egy-egy név, de csak akkor ha az illető neve így is fogalom lett. Csurla vita 2023. december 1., 21:20 (CET)

Hol szavaztuk ezt meg? Én csak olyanra emlékszem, hogy kizárólag személyneveket egyértelműsítő lapokat nem hozunk létre. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. december 2., 04:12 (CET)

Lerakódás

Szia. Szerintem a Lerakódás szócikket célszerű lenne átnevezni Lerakódás (halmazállapot-változás) alakra, mivel a lerakódás nem csak azt jelenti, amiről a szócikk szól. A lerakódásnak van még egyéb (geológiai, kémiai stb.) jelentése is. Csigabiitt a házam 2023. december 26., 10:56 (CET)

Köszönöm az értesítést, át is neveztem. KormimacskaCicaház 2023. december 26., 10:58 (CET)