Szerkesztővita:Kikiroller

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Fekist 5 évvel ezelőtt a(z) César-jelölés témában
Köszöntünk a Wikipédiában, kedves Kikiroller!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Bináris ide 2009. augusztus 3., 00:18 (CEST)Válasz


If you don’t speak Hungarian, please click here.

César-jelölés[szerkesztés]

Nagyon szépen köszönöm a javítást. Annak idején, a szócikk szerkesztésekor meg sem fordult a fejemben, hogy a César du Cinéma franciás névalakja mögött magyar személyt keressek. :-) Üdvözlettel: – Fekist vita 2019. január 29., 15:51 (CET)Válasz

1922 robbantás dátum pontosítás[szerkesztés]

https://hu.wikipedia.org/wiki/Rassay_Károly oldalon

"Tevékenysége a 20-as években" fejezetben jelölt robbantás ideje 1922. április 4-re van jelölve. Több más, a történetet leíró oldal április 2-t jeleníti meg, mások április 3-t. Az esetet tárgyaló ügyészségi jegyzőkönyv szerint, az időzített bombát április 2-án helyezték el a falba rejtve, mely másnap esti (tehát április 3-i) robbantásra volt beállítva. Szerintem ez, az április 3-a a valós dátum, melynek magyarázatában rejlik a dátumok közötti látszólagos eltérés. Azonban a megjelentett cikkben szereplő a 4-e semmiképp nem tűnik helytállónak. Más szövegébe nem kívánok belejavítani, de felhívom erre a T szerkesztő vagy a szerző figyelmét.

http://www.huszadikszazad.hu/bulvar/az-ugyeszseg-kilencrendbeli-gyilkossag-buntette-cimen-inditvanyozta-a-bombavetok-fogvatartasat https://gallery.hungaricana.hu/hu/BudapestGyujtemeny/1051020/?img=0 https://filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5340

Üdvözlettel Dávid András alias kiki roller


(Tevékenysége a húszas években[szerkesztés] Mint a polgári demokrácia konzervatív-liberális híve, szemben állt az 1918-as őszirózsás forradalommal, az 1919-es Magyarországi Tanácsköztársasággal,[8] majd államtitkárként és képviselőként 1920-tól többször élesen kikelt a fehérterror, a gyilkosságok, valamint a zsidók elleni atrocitások ellen, amelyek a szélsőjobb Ébredő Magyarok Egyesületéhez (ÉME) kötődtek. 1921-ben Bethlen István miniszterelnöktől az ÉME betiltását követelte, mire az érintettek 1922. február 16-án utcai falragaszokon őt és pár társát akasztófával fenyegették meg, április 4-én pedig bombamerényletet követtek el ellene az Erzsébetvárosi Körben. (Mivel az ottani választási gyűlésről elkésett, a robbanás őbenne nem okozott kárt, de nyolc ember meghalt, és több tucatnyian megsebesültek.) 1923. február 20-án Rassay lakására is pokolgépet küldtek, ami nem robbant fel.[9] Választások idején a hatóságok is korlátozták tevékenységét, például több alkalommal rendőri felügyelet alá helyezték, gyűléseit feloszlatták, ajánlószelvényeit „elveszítették”.[10] 1922-ben Klebelsberg Kuno, a későbbi oktatáspolitikus, még belügyminiszterként, igazgatótanácsi tagságot ajánlott fel neki, Rassay ennek ellenére kitartott következetes ellenzéki álláspontja mellett. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Kikiroller (vitalap | szerkesztései) 2021. január 26., 18:56‎ (CET)