Szerkesztővita:GregII

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Lelkesa 16 évvel ezelőtt a(z) Emlékpadok témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, GregII!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid megjelölésére!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! nagytibi üzen, ? 2007. június 14., 15:35 (CEST)Válasz

Emlékpadok[szerkesztés]

Biztos, hogy el akarjuk árasztani a Wikipédiát emlékpados animgifekkel? Minden tiszteletem a gödi városvédőké, tetszenek az emlékpadok, de mintha a szócikkekbe nem nagyon illenének. Vagy csak én érzem így? Lelkesa 2007. június 15., 16:40 (CEST)Válasz

- Válasz (2007. június 15., 18:40 ): Azt hiszem az "elárasztás" szó erősen túlzó. Az elárasztást azért sem tartom jogosnak, mert az egyféle "spam" benyomást kelt. Egy ilyen pad előállítása hozzávetőleg 2-3 nap és mi csak elkészült, felállított padokat használunk fel illusztrációnak. Ebből következően ahhoz, hogy eláraszuk a Wikipédiát, először az egész országot el kellene árasztanunk padokkal. (Ami talán nem is lenne baj.) Az eddigi "elárasztás" kb. 10 darab eset (további 20-30 várható) egy 61,000 cikket tartalmazó adatbázisban.

Természetesen egyetértek azzal, hogy egy kép nem azonos egy szövegrésszel. Ugyanakkor azt gondolom, hogy általános elvként elfogadható, hogy bármilyen szócikk szerves kiegészítője egy-egy odaillő kép. Erre temérdek példa látható, szobrok, emléktáblák, stb. formájában. Elismerem, hogy az emlékpadok újszerűek, de jelen esetben ugyanazt a feladatot töltik be.

Elismerem, hogy az animáció szokatlan dolog itt. Egy Internetes Wikipédiában azonban talán mégsem testidegen a nyomatott verziókban ismeretlen internetes lehetőség kihasználása. (Irányelveket nem találtam erre vonatkozóan, ha elkerülte volna figyelmem, megköszönöm Lelkesa felhasználónak, ha konkrét útmutatást ad.) Ugyanakkor az animáció kérdésében jómagam is bizonytalan vagyok, ezért ha több vélemény is is érkezik ezen a téren, és a vélemények többsége az animáció ellen van, akkor fontolóra fogom venni az animációk lecserélését statikus képekre. Én azért döntöttem az animáció mellett, mert jelen esetben nem öncélú. Bemutatja -aminek hiányát egyébként mások joggal kifogásolhatnának- hogy a szerző bibliográfiai adatai is fel vannak tüntetve.

Remélem a fentiekben sikerült megfontolásra érdemes érveket felhozni amellett, hogy emlékpadjaink megfelelő illusztrációk lehetnek.

GregII