Szerkesztővita:Gmfalcon

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt HáeS 11 évvel ezelőtt a(z) Runaway: A Road Adventure témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Gmfalcon!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! DorganBot 2007. május 9., 12:05 (CEST)Válasz

If You don't speak Hungarian, go here.

Runaway: A Road Adventure[szerkesztés]

Szia! Örülök, hogy érdeklődsz a wikipédia iránt és elkészítetted a szócikket, valamire azonban felhívnám a figyelmedet: a borítók (legyen az egy zenei albumé, filmé vagy játéké) nem használhatóak fel szabadon, engedélyköteles, ezért számíts arra, hogy a kép törlésre fog kerülni. Valami ilyesmi formában (kép) a logó azonban bekerülhet az infoboxba. (Lásd mondjuk a Halo 2 esetében.) Itt találsz erről bővebben információkat: Wikipédia:Felküldési útmutató. A játékból származó pillanatkép jelenleg még tűréshatáron belülre esik, így azzal nem lesz probléma, viszont a licenc sablon le kellene rajta cserélned (kereskedelmi screenshot), mert az sem szabadon felhasználható, ahogy azt az általad választott licenc sugallja.

Ha további kérdésed van, akkor azt nyugodtan felteheted a Videójáték-műhely vitalapján vagy akár az én vitalapomon is. Üdv: HáeS vita 2012. június 6., 12:19 (CEST)Válasz

Bizony nem szabadon felhasználható, kérlek olvasd át a felküldési útmutatót! Teemeah big bang is ALIVE 2012. június 6., 13:44 (CEST)Válasz

Átfutottam a szócikket, még néhány dolog ezzel kapcsolatban: ha az angol wikipédiáról fordítasz, akkor az ott található forrásokat is vedd át. Előtte azért nem árt őket ellenőrizni, mivel nem mai hivatkozásokról volt szó, ezért előfordul, hogy némelyik már nem él. Ezeket lecseréltem vagy helyettesítettem a lap egy archivált változatával. Természetesen a többi, angol változattól független állításaidat is forrásokkal kell alátámasztanod, bár a történet és a szereplők szakasznál ez értelemszerűen nem várható el mindig.

Apróbb dolgok még, hogy kategorizálni kell a szócikkeket, ezt is megcsináltam. (Vannak olyan kategóriák, amik az angol wikipédián megtalálhatóak nálunk pedig nem, ilyen esetekben ezeket kihagyhatod vagy létrehozod a magyar wikipédiában is az adott kategóriát, ezzel kapcsolatban azért nem árt egyeztetni másokkal.) A nyelvközi hivatkozások (interwiki) elhelyezése pedig azért fontos, hogy könnyen megtaláld az ugyanarról a témáról szóló más nyelvű szócikkeket, illetve a más nyelvű szócikkekről könnyen a magyarra tudjon váltani, aki épp ezt a szócikket keresi. (A más nyelvű wikipédiákba majd a botok elhelyezik a magyar változatra mutató hivatkozást.) Az elhelyezett képekhez pedig célszerű valami leíróbb képaláírást adni. Üdv: HáeS vita 2012. június 6., 14:09 (CEST)Válasz