Szerkesztővita:Dr. Judit

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Beyond silence 14 évvel ezelőtt a(z) Mentorálás! témában
Köszöntünk a Wikipédiában, kedves Dr. Judit!

Üdvözlünk!

Figyelmedbe ajánljuk:

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és a forrásaid pontos megjelölésére!


Mentor · Ha akarod, akkor melléd áll egy segítő, a te személyes mentorod, és segít a szerkesztéssel kapcsolatos gondjaidban. Ide kattintva találsz erről többet. | Segítség · Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra is írhatsz kérdéseket. Ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni. | Tudakozó · Egy tudakozót is működtetünk. Ott viszont olyan kérdésekre kaphatsz választ, amit egy lexikonban keresne az ember.


Ha van kedved, mutatkozz be szerkesztőtársaidnak, ide kattintva. A szerkesztői lapodon írjál a érdeklődési körödről, nyelvtudásodról. Az a lap csak a tiéd. Kialakításához segítséget itt találsz. | Ilyen vitalapja, „szerkesztővitája” is van minden szerkesztőnek, mint ez a lap itt. Aki neked üzenni akar valamit, az ide fog írni, téged pedig egy sárga csík a lap tetején automatikusan figyelmeztet az új üzenetre. A cikkeknek is van vitalapjuk, ott a cikk kialakítását tárgyalják meg az érdekelt szerkesztők. | Kérünk, hogy az eszmecserék során így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Timish levélboksz 2009. augusztus 11., 11:37 (CEST)Válasz


If you don’t speak Hungarian, please click here.

Szia, kérlek a szócikk állításaihoz rendelj forrásokat, hogy ellenőrizhető és levezethető legyen a tartalma. Az alábbi oldalak segítenek eligazodni:

Nagyjából ezek a fontos irányelveink, amik egy ilyen gyógyhatású dologról szóló szócikk esetében még fontosabbá válnak, hiszen a Wikipédia nem orvos és nem adhat semmiféle tanácsot, valamint nem reklámozhat, még jó szándékkal sem.

Az is elég, ha a szócikk végén egy ==Források== fejezetben feltünteted a felhasznált irodalmat (akár könyv, akár web), de szerencsésebb lenne minden lényeges állítás, idézet mellé rendelni egy lábjegyztet. Ezt a következőképpen tudod megtenni:

Azt állítom, hogy az ég kék.<ref>Gipsz Jakab, Az ég kékségének bizonyítéka. 1981: Könyvkiadó, Budapest. ISBN 123456789, 34. old.</ref>

Azt is állítom, hogy a fű zöld.<ref>[http://www.afuzold.hu/afuzold.html A fű zöld]</ref>

==Hivatkozások==
{{források}}

Ez lesz belőle: Azt állítom, hogy az ég kék.[1]

Azt is állítom, hogy a fű zöld.[2]

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. Gipsz Jakab, Az ég kékségének bizonyítéka. 1981: Könyvkiadó, Budapest. ISBN 123456789, 34. old.
  2. A fű zöld

Ha bármi kérdésed van, szólj nyugodtan, – Timish levélboksz 2009. augusztus 11., 11:37 (CEST)Válasz

Formázás[szerkesztés]

Szia, légyszíves a cikket írd át normális karakterekkel! A wikin nem hazsnálunk html kódokat, csak ha nagyon muszáj, nem nagyon van olyan formázás, amit wikikóddla ne lehetne megoldani. Amit csináltál, az ellentétes a wikipédia hagyományaival és tulajdonképpen az egész projekt céljával is, mert így rendkívül nehéz belenyúlni, javítani, szerkeszteni, mert az ékezetes betűket kóddal írja. A szócikk névtérben ugyancsak nem szoktunk színezni. Ez nem egy személyes weboldal, hanem egy közösség által szerkesztett enciklopédia, így az egyéni színezéseket és formázásokat kérlek mellőzd. Ha a szócikket hatályos időn belül nem állítod vissza szerkeszthető formára, törlésre fogom jelölni. Ezen felül, légy szíves ne szed le róla a sablonokat, amíg a problémák el nem hárulnak (pl. nincs forrás), és reklámízű is. Azzal, hogy eltávolítod a sbalont, a probléma nem szűnik meg, és ezzel nem fogsz szimpátiát sem kiváltani a többi szerkesztőből - épp ellenkezőleg, azt bizonyítod vele, hogy reklámozni akarsz. Légy szíves olvasgasd el az üdvözlődobozban lévő linkeket, jó alaposan. – Timish levélboksz 2009. augusztus 12., 15:40 (CEST)Válasz

Mentorálás![szerkesztés]

Üdvözöllek a Wikipédiában. Láttam, hogy mentort keresel segítségül magad mellé. Ha gondolod, én szívesen leszek a mentorod. Ebben az esetben légy szíves válaszolj nekem itt, ezen üzenet alatt. Ha akarod, választhatsz valaki mást is a többi mentor közül.– Beyond silence Üz 2009. augusztus 24., 10:47 (CEST)Válasz