Szerkesztő:RuIsZa/6228-as közút

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
6228-as közút
Úttípusösszekötő út
Hossza
elkészült39,3 km
épül0 km
tervezett0 km
Ország Magyarország
Tartományok
Mérnökségek
  • Dunaújvárosi mérnökség
  • Paksi mérnökség
Az út elejeDunaföldvár,
Az út végeSeregélyes,


A 6228-as közút a -os főutat Dunaföldvárnál köti össze a -es főúttal Seregélyesnél, miközben az -os autópálya Dunaföldvár észak csomópontját is innen lehet megközelíteni.

Fekvése[szerkesztés]

Daruszentmiklós, Mezőfalva és Sárosd belterületén halad át, valamint érinti Hantost is. Többségében szántók között halad, átmegy egy kisebb erdőn és kétszer is keresztez egy kisebb vízfolyást.

Tolna megyében[szerkesztés]

A 6-os főútból Dunaföldvár külterületén ágazik ki, baloldalán a Dunaföldvár található. Dunaföldvár külterületén ágaznak ki belőle a Mozsola és Matild major földutak. Néhány foltban erdők és erdősávok veszik körül, a többi helyen szántóföldek.

Fejér megyében[szerkesztés]

A közút a megyehatárt közvetlenül az M6-os autópálya Dunaföldvár észak, mezőfalva csomópontjánál lépi át, a csomóponthoz két körforgalommal kapcsolódik. Ezt követően Daruszentmiklós Kisszentmiklósnak nevezett részén halad (a Fehérvári utcában), majd azt elhagyva azonnal kilép a település területéről, és Baracs, illetve Mezőfalva külterületének határán folytatódik. Mezőfalva területére érve keresztezi a 42-es számú Pusztaszabolcs–Dunaújváros–Paks-vasútvonalat. Mezőfalva belterületére érve körforgalommal csatlakozik a 6219-es összekötő úthoz. A községben nevei Vörösmarty utca, József nádor utca, valamint Fehérvári utca. Mezőfalváról kiérve balra a 6215-ös közút vezet Kislókra. Ezt követően Hantos területén folytatódik. A község mellett elhalad, a neve itt Mezőfalvai utca. Hantos belterületére balra a 6217-es közút vezet. Sárosd belterületén keresztezi a Pusztaszabolcs–Pécs-vasútvonalat, a Sárosd állomáshoz külön út vezet. Seregélyesnél torkollik a 62-es főútba.


Források[szerkesztés]

  • KIRA. (Hozzáférés: 2018. április 30.)