Palik Egon

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Palik Egon
Személyes adatok
Teljes névPalik Egon
Születési dátum1946. szeptember 30.
Születési helyBudapest, Magyarország
Egyéb foglalkozásSzakszervezeti titkár
Nemzeti játékvezetés
ÉvekBajnokságStátusz
19781985NB IIJátékvezető
SablonWikidataSegítség

Palik Egon (Budapest, 1946. szeptember 30. –) magyar nemzeti labdarúgó-játékvezető. Polgári foglalkozása szakszervezeti titkár. Jelenleg Budapesten lakik. Hobbija a sportok művelése és nézése.

Pályafutása[szerkesztés]

1969-ben Budapesten, a VII. kerületi Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottsága által szervezett játékvezetői tanfolyamom végzett. Tanfolyami csoporttársa volt Nagy László, későbbi NB I-es labdarúgó játékvezető. A tanfolyamot követően különböző labdarúgó osztályokban megszerezte a szükséges tapasztalatokat. A került által rendezett bajnokságok után a BLSZ osztályai, majd az NB. III. és az országos utánpótlási keretben bizonyítva képességeit 1978-ban az országos játékvezetői keret tagja lett, mint NB. II-es játékvezető. A kiemelkedő képességű, megbízható, a játék- és a játékvezetők iránti egészséges alázattal rendelkező sportembereket az NB. I-ben partbíróként is alkalmazták. Az aktív játékvezetést 1985-ben fejezte be. Vezetett második ligás mérkőzéseinek száma: 72. NB. I-es partbíráskodásának száma: 91

A nagy múltú Szentlőrinci AC társadalmi munkása. A Budapesti Labdarúgó-szövetség Játékvezető Bizottságának játékvezető ellenőre.

Sikerei, díjai[szerkesztés]

1984-ben Szlávik András a Játékvezető Bizottság elnöke játékvezetői pályafutásának elismeréseként ezüstjelvény kitüntetésbe részesítette.

Források[szerkesztés]