Nevem Zlatan

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nevem Zlatan
(Jag är Zlatan)
2021-es svéd–dán–holland film

A film magyarországi plakátja
A film magyarországi plakátja
RendezőJens Sjögren
ProducerFredrik Heinig
Frida Bargo
Mattias Nohrborg
AlapműI Am Zlatan Ibrahimovic
Műfaj
FőszerepbenGranit Rushiti
Gyártás
GyártóB-Reel Films
Ország Svédország

Dánia

Hollandia
Nyelv
Játékidő102 perc
Költségvetés5 000 000 €
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató
Korhatár12 III. kategória (NFT/26210/2022)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Nevem Zlatan (eredeti cím: Jag är Zlatan) 2021-ben bemutatott svéd életrajzi filmdráma, amelyet Jens Sjögren rendezett, valamint Jakob Beckman és David Lagercrantz írt. A film Zlatan Ibrahimović 2011-es I am Zlatan Ibrahimović című önéletrajzi könyve alapján készült.

A filmet eredetileg 2021. szeptember 10-én mutatták volna be Svédországban, de a Covid19-világjárvány miatt elhalasztották. Helyette 2022. március 18-án mutatták be Svédországban, a Nordisk Film forgalmazásában, Magyarországon augusztus 18-án jelent meg a Vertigo Média Kft. forgalmazásában.

Cselekmény[szerkesztés]

A film Ibra életének korai éveivel kezdődik, a svédországi nehéz kezdetektől a futballban elért sikereiig. Pályafutásának legjelentősebb pillanatait és személyiségeit meséli el.

Szereplők[szerkesztés]

Bemutató[szerkesztés]

A film első olasz nyelvű előzetese 2021. október 3-án jelent meg. A filmet 2021. november 11-én mutatták be Olaszországban, míg Svédországban 2022. március 14-én kerül a mozikba.

A film készítése[szerkesztés]

A filmet Fredrik Heinig, Frida Bargo és Mattias Nohrborg készítette a B-Reel Films számára a Nordisk Film, a Film i Väst, a Film i Skåne és az SVT koprodukciójában. A film forgatása 2020. szeptember 10-én kezdődött.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Jag är Zlatan (film) című svéd Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]