Mitch Pileggi

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Mitch Pileggi
Életrajzi adatok
Születési név Mitchell Craig Pileggi
Született 1952április 5. (63 éves)
Portland, Oregon, USA
Házastársa Debbie Andrews (1978–1983)
Arlene Warren (1996–)
Pályafutása
Aktív évek 1967 – napjainkig
Híres szerepei Walter Skinner FBI-igazgatóhelyettes
X-akták

Mitch Pileggi az IMDb-n

Mitchell Craig "Mitch" Pileggi (Portland, Oregon, USA, 1952. április 5.) amerikai színész. Több ismert sorozatban szerepelt mint az: X-akták, Csillagkapu Atlantisz, Odaát.

Életrajza[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Oregonban nőtt fel, sok testvér mellett. A családfő munkája miatt Pileggi hevesen ingázott Oregon, Kalifornia és Texas között. Ifjúkorát Törökországban töltötte.

Pileggi középiskolai sportoló volt. A pankráció és a foci érdekelte. A texasi Austin egyetemen folytatta tanulmányait és üzleti diplomát szerzett.

Első felesége Debbie Andrews volt, akivel 1978-tól 1983-ig élt együtt. 1996-ban elvette Arlene Warren-t. Egy lányuk született, Sawyer még 1998. május 24-én. Warren-t és Pileggi-t még maga David Duchovny hozta össze egymással, aki később fontos szerepet töltött be hawaii esküvőjükön.

Arlene Warren több alkalommal Gillian Anderson dublőre is volt az X-akták forgatásain. A későbbiekben Walter Skinner titkárnőjeként jelent meg a sorozatban, ott is Arlene néven szerepelt.

Az X-akták kilenc évadot megért Walter Skinner FBI-igazgatóhelyettes szerepével ismerte meg őt a világ és Hollywood is. Aztán 2005-től 2009-ig egy szintén ismert sorozatban a Csillagkapu Atlantiszban folytatta a szerepléseit mint Steven Caldwell ezredes. 2008-ban vendégszerepelt az Odaát(Supernatural) című sorozat egy epizódjában. Majd 2010 szeptemberétől mostanáig szerepel az Odaát-ba mint Samuel Campbell a Winchester testvérek nagyapjaként.