Learn 2017

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Learn 2017
FejlesztőHorváth Milán
Első kiadásLearn 2017 1.0 (2017.09.22.)
Legfrissebb stabil kiadásLearn 2017 1.2
(2018.07.31.)
Programozási nyelvVisual Basic
Operációs rendszerWindows Vista, 7, 8, 8.1, 10
ElérhetőMagynevezetear
KategóriaOktatás
LicencIngyenesen letölthető
A Learn 2017 weboldala

A Learn 2017 egy sokszínű matematika gyakorló program alsósok számára. A Learn 2017-ben közel 70 db feladatsor található, amelyek több millió feladatot tartalmaznak. A programban legtöbb az olyan feladatsor, ahol van egy számolási feladat és erre a megoldást be kell írni egy téglalapba, majd az enterrel a következő ilyenre lépni egészen a feladatsor végéig. A feladatsorok végén egy pontszám, egy százalékos értékelés és egy zöld színű csík is mutatja a feladatsor megoldásának eredményét. A legtöbb feladatsorban a hibásan megoldottak fel vannak sorolva, azért hogy ezeket a tanuló újra átgondolhassa és megbeszélhesse valakivel.

A program sokszínűségét mutatja, hogy vannak olyan feladatsorok is ahol nem egy sima fejszámolást kell megoldani. Ilyen például az irányok, a kisebb/nagyobb/egyenlő, az óra tanulása, a melyik hónap hány napos, a számszomszédok, vagy éppen a programban is teljeskörűen megoldható írásbeli számolások. Akár becsléssel és ellenőrzéssel, akár ezek nélkül.

A menü átlátható, rendszerezett. A menüben láthatjuk, hogy mennyi pontunk van. Pontokat a feladatsorok minél jobb teljesítésével tudunk szerezni. A feladatokra kattintva láthatjuk évfolyamonként elkülönítve a feladat indító gombokat, melyek típusuktól függően vannak színezve. A Learn 2017-ben egy zászlófelismerő játék is van, mellyel legalább 300 pont megszerzése után tudunk játszani.

A programban Verseny mód is van, melyben több gyerek tud egymás ellen tudásukkal megküzdeni. Egymás után következnek és csak bizonyos idejük van a feladatok megoldására. A végén egy átlátható eredménytáblán látható, hogy ki hogy teljesített.

Források[szerkesztés]