Feel the Passion

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Kënga ime szócikkből átirányítva)
Feel the Passion
Adatok
Év2011-es Eurovíziós Dalfesztivál
OrszágAlbánia Albánia
Előadó(k)Aurela Gaçe
Nyelvangol, albán
DalszerzőShpëtim Saraçi
SzövegíróSokol Marsi
Dalszövegdiggiloo.net
Eredmények
Elődöntő14. hely, 47 pont
Kronológia
Előző◄ It’s All About You (2010)
KövetkezőSuus (2012) ►

A Feel the Passion (magyarul: Érezd a szenvedélyt) egy popdal, mely Albániát képviselte a 2011-es Eurovíziós Dalfesztiválon Düsseldorfban. A dalt az albán Aurela Gaçe adta elő angol és albán kevert nyelven.

A dal a negyvenkilencedik alkalommal megrendezett albán zenei fesztivál, a Festivali i Këngës döntőjében, 2010. december 25-én nyerte el az indulási jogot. A fesztiválon albán nyelven, Kënga ime (Az én dalom) címmel adták elő. Aurela Gaçe 82 ponttal nyerte meg a fesztivált, így hazáját ő képviselheti a 2011-es Eurovíziós Dalversenyen.[1]

A dalt ez Eurovíziós Dalfesztiválon először a május 10-én rendezett első elődöntőben adták elő, a fellépési sorrendben harmadikként, a norvég Stella Mwangi Haba haba című dala után, és az örmény Emmy Boom Boom című dala előtt. Az elődöntőben 47 ponttal a tizennegyedik helyen végzett, így nem jutott tovább a május 14-i döntőbe. Albániának ez 2007 óta először nem sikerült.

A következő albán induló Rona Nishliu Suus című dala lesz a 2012-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Lásd még[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  1. A 2011-es albán nemzeti döntő eredménye. [2011. október 4-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. december 26.)