Ferenczi Zsuzsa

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ferenczi Zsuzsa
Életrajzi adatok
Születési névHüll Zsuzsa
Született1962augusztus 25. (61 éves)
Budapest
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásamodell, reklámarc

Ferenczi Zsuzsa, született Hüll Zsuzsa (Budapest, 1962. augusztus 25.) a Fehérvár Áruház reklámarca, modell, gyógypedagógus, régiségkereskedő.

Élete[szerkesztés]

Székesfehérváron nőtt fel. Édesapja gyárban, Édesanyja a Skálaban dolgozott kereskedőként. Középiskolás volt, amikor a Skála reklámosztályról megkérdezték, vállalna-e szereplést az akkor induló divatbemutatókon.

Elvállalta és hamar kialakult egy 8-10 lányból-fiúból álló csapat, akik aztán minden akkori bemutatót és fotózást megvalósított.

Az 1980-as évek elején kártyanaptáron, és egyéb kiadványokban is szerepelt.

Az akkori erkölcsnek megfelelően, szolid pózokban fotózták. De előfordult, hogy télen a Mikulás oldalán egy szál fehér szoknyácskában kellett osztogatni a szaloncukrot az anyukájukkal a Fehérvár Áruházba érkező apróságoknak.

A divatbemutatók kifutóin nem csak a Skálában, de a városszéli művelődési házakban, a kisapostagi repülőnapon is ott volt Ferenczi Zsuzsa. Majd jöttek a neves, a tágabb környéket is megmozgató Skála-vásárok.

1979-85. között volt reklámarc.

Manöken munkája közben tanult, gyógypedagógus és pszichopedagógus lett, vidéken fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozott. Régiségkereskedő, saját üzlettel.

Három gyerek édesanyja.

Források[szerkesztés]