Eric Griffin (gitáros)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Eric Michael Griffin
Született1976. február 24.
Boston, Massachusetts, USA,
Állampolgárságaamerikai
Foglalkozásagitáros, basszusgitáros (Wednesday 13)
IskoláiBerklee College of Music

A Wikimédia Commons tartalmaz Eric Michael Griffin témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Eric Michael Griffin (Boston, Massachusetts, 1976. február 24. –) amerikai gitáros.

Hírnevét főleg azzal szerezte, hogy basszusgitáros volt a népszerű glam rock bandában, a Murderdollsban. Jelenleg Los Angelesben él.

Griffin 12 évesen kezdett el gitározni. Nagy hatással volt rá a Kiss, és a Mötley Crüe. Körbeutazta a világot, és hírnevet szerzett magának a zenében. 1998-tól 2002-ig egy alternatív rock bandában, a Synical-ban gitározott egy barátja, Ben Graves mellett.

A 2000-res évek elején kezdett el zenélni Graves-szel és Tripp Eisennel egy új bandában, a Murderdollsban. Annak ellenére, hogy egy olyan posztot kellett betöltenie a bandában, amelyet nem nagyon kedvelt (basszusgitár), csatlakozott a Murderdollshoz. Csatlakozásakor az együttes debütáló albuma már kész volt, mégis Griffin készítette el a Beyond the Valley of the Murderdolls borítóját.

Griffin a Murderdolls-szal körbeutazta az egész világot: jártak Japánban, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban stb. A banda több videót is kiadott:

  • Dead In Hollywood
  • White Wedding
  • Love at First Fright

2004-ben a Murderdolls gitárosa, Joey Jordison visszatért az elsődleges zenekarába (Slipknot), így a Murderdolls passzív állapotba került. Griffin a történtek után több bandában is megfordult gitárosként: New Rising Son, Roxy Saint, valamint egy koncert erejéig újra beszállt az újjáegyesült Synical-ba.

Együtt dolgozott Ajax Garcia-val és Jesse Méndezszel is egy The Napoleon Blownaparts nevű zenekarban, valamint beugrott egy turné erejéig a Faster Pussycat nevű bandába is.

2006 tavaszán Eric összefogott Brian Haught-tal, hogy újjáélesszék a Synicalt, így kiadták a banda dupla CD-s Quit while you're Behind névre keresztelt albumát.

2006 második felében Eric csatlakozott a Murderdolls frontemberének, Wednesday 13-nek a szóló zenekarához.

Videók[szerkesztés]

A Murderdolls videóin kívül Griffin számos más videóban is feltűnt, mint színész.

  • Depeche Mode – I Feel Loved
  • Alien Ant Farm – Movies ~> Axl Rose-t alakítja
  • Static-X – Cold ~> egy vámpír szerepét játszotta
  • Goo Goo Dolls – Broadway
  • Deftones – Back to School

A Queen of the Damned c. filmben szintén feltűnik.

További információk[szerkesztés]