Egyetlen golyó

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Egyetlen golyó
(One in the Chamber)
2012-es amerikai film
RendezőWilliam Kaufman
ProducerJustin Bursch
Brad Krevoy
Patrick Newall
Műfajakciófilm
ForgatókönyvíróDerek Kolstad
Benjamin Shahrabani
FőszerepbenCuba Gooding Jr.
Dolph Lundgren
Billy Murray
Claudia Bassols
ZeneJohn Roome
OperatőrMark Rutledge
VágóRussell White
Jason Yanuzzi
Gyártás
Gyártó
  • Buftea Studios
  • Motion Picture Corporation of America
OrszágUSA Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol + magyar (szinkron)
Játékidő91 perc
Költségvetés6 millió USD
Forgalmazás
ForgalmazóAnchor Bay Entertainment
Bemutatólengyel 2012.október 7.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Egyetlen golyó (One in the Chamber) 2012-es, közvetlenül videóra kiadott amerikai bűnügyi akciófilm, melynek rendezője William Kaufman. A film főszereplője Cuba Gooding Jr. és Dolph Lundgren.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A kommunizmus bukása után amerikai bűnözők tömkelege özönlött be Kelet-Európába, ahol bűnszövetkezetet hoztak létre – olyan földön, ahol a hatóságnak nincs hatalma és a törvények helyett a bűn uralkodik. Fegyver- és drogkereskedők Prágát választják ki főhadiszállásuknak, ahol dollármilliókat keresnek azzal, hogy különböző bandáknak adnak el fegyvereket.

Ray Carver (Cuba Gooding Jr.) profi bérgyilkos, aki két rivális maffiacsaládnak dolgozik. Miután nem sikerül megölnie Demyan Ivanovot (Louis Mandylor) – a bandafőnökök egyikét, akinek dolgozik – elhatározza, hogy végez a másik bandafőnök, Mikhail Suverov testvérével. Eközben Mikhail, hogy riválisaival végleg leszámoljon, felbéreli Alexei Andreevet, a Farkast (Dolph Lundgren), egy legendás orosz bérgyilkost, aki a szóbeszédek szerint valójában nem is létezik. Alexei sorra végez a helyi bandavezérekkel, és Carver nyomába ered, de hamarosan mindketten rádöbbennek, hogy egy hatalmas bandaháború kellős közepébe keveredtek. Összefognak, és eldöntik, hogy közös erővel végeznek a prágai maffia összes tagjával.

Szereplők[szerkesztés]

Produkció[szerkesztés]

2011. június 4-én erősítették meg a hírt, hogy Bill Murray csatlakozik a szereplőgárdához. A film előzetesét 2012. június 27-én mutatták be, az első videóklip a filmből július 23-án jelent meg.

Fogadtatás[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az One in the Chamber című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]