Claire Bennet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Claire Bennet
Hősök-szereplő
Első megjelenése1. epizód
MegszemélyesítőjeHayden Panettiere
Claire Bennet adatai
ÁlneveClaire Butler
Sandra (alternatív jövő)
Vivian Lewis
Neme
Életkora16
Született1990.
Képességeispontán regeneráció
Foglalkozásagimnáziumi tanuló
SzüleiÖrökbe fogadó szülőkVér szerinti szülők
TestvérekLyle Bennet (fogadott öccs)
Simon és Monty Petrelli (féltestvérek)
RokonaiPeter Petrelli (nagybáty)
Angela Petrelli (nagyanya)

Claire Bennet egy kitalált szereplő a Hősök (Heroes) című televíziósorozatban, akit Hayden Panettiere alakít. A sorozat első 23 részében ő az egyetlen, aki mindegyik epizódban megjelenik az eredeti színésznő által megformálva.

Háttér[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Ő egy 16 éves gimnáziumi tanuló és pomponlány, aki a Union Wells Gimnázium tanulója. Nevelőszüleivel és fogadott öccsével a texasi Odessában él.

Az élete jelentősen megváltozik, amikor felfedezi, hogy egy olyan képesség birtokában van, ami lehetővé teszi számára, hogy teste szinte bármilyen sérülés után azonnal regenerálódjon.

Alternatív jövő[szerkesztés]

Öt évvel a robbanás után a különleges képességű embereket üldözik, szaporodásukat tiltják, mozgásukat korlátozzák. Ezért Mr. Bennettnek köszönhetően Claire a texasi Midlandben kezdett új életet. Itt Sandra néven ismerik, egy kis bárban dolgozik pincérnőként, és eljegyezte magát a hely egy másik alkalmazottjával, Andy-vel. Miután a jövőbeli Hiro Bennettől kér segítséget és tud róla, hogy a lány életben van, a férfi ellátogat a vendéglőbe, ahol Claire dolgozik, és közli vele hogy nincs biztonságban Texasban, mivel valaki tudomást szerzett róla. Claire elutasítja a költözés gondolatát, hiszen az eddigi öt évet végig meneküléssel töltötte és szeretne végre normális életet élni.

Nevelőapja látogatása után azonban mégis megkéri Andy-t hogy hagyják el a várost. Bár csak később tudhatja meg hogy miért, Andy mégis beleegyezik a furcsa ötletbe. Röviddel ezután feltűnik Matt Parkman, hogy elvigye Claire-t a vér szerinti apjához, Nathan Petrellihez, aki azóta az Amerikai Egyesült Államok elnöke lett. Rövid beszélgetésük során azonban kiderül, hogy Nathan Petrelli nem más, mint Sylar, aki megöli Claire-t és elveszi a képességét.

További információk[szerkesztés]