Isteni adomány (Hősök)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Isteni adomány
Hősök
1. évad, 12. epizód
Eredeti címGodsend
VendégszereplőClea Duvall
James Kyson Lee
Zachary Quinto
Cristine Rose
Thomas Dekker
Lisa Lackey
Matthew John Armstrong
Jimmy Jean-Louis
Kevin Chamberlin
Bobby Hosea
John Ross Bowie
Colby French
Stacy Haiduk
Christopher Eccleston
ÍróTim Kring
RendezőPaul Shapiro
Gyártási szám112
Első sugárzás2007. január 22.
2007. május 16.
Kronológia
ElőzőFelismerés
KövetkezőKelepcében

Az isteni adomány a Hősök című televíziós sorozat tizenkettedik epizódja.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Két héttel később:

- Peter kórházban van. Nathan és az anyja ott vannak mellette. Simone meglátogatja. Kicsit veszekednek Nathan-nel, mert Nathan nem hisz abban, hogy New York felrobban, Simone viszont igen. Hiro kétségbe van esve, hogy nem találja a kardját. Úgy hiszi, hogy a kard majd előresegíti az erejét, míg végre megtalálja a kardját egy múzeumban. A kard Takezo Kensei karja, akiről Hiro apja mindig sokat mesélt neki. Hiro el akarja vinni a kardot. Le tudja lassítani az időt annyira, hogy ellopja a kardot, de mire kiér, látja, hogy a kard hamisítvány, és Linderman-nél van az eredeti. Simone és Nathan Isaac lakására mennek, és már Isaac is ott van, és teljesen tiszta. Hiro és Ando is megjelenik ott, beszámolnak a kardról. Nathan felfigyel a Linderman névre, ekkor Hiro látja, hogy Nathan az, a "repülő ember". Nathan és Hiro beszélgetnek. Hiro elmond neki mindent a robbanásról. Peter a kórházban, újra és újra éli azt azt, hogy felrobban, míg végül felriad és végre magához tár. Az álmaiban van egy ember, aki folyton nevet. Mikor Nathan a kórházba ér, Peter már nincs ott. Simone teljesen odavan, amikor látja Hiro-t a képregényből, ezért megígéri neki, hogy elviszi Las Vegasba, Linderman-hez. Peter az utcán, meglátja a nevető férfit az álmában, majd utána ered. A férfi erre felszorítja a villanyoszlophoz, mert őt nem elvileg nem láthatja senki.

- Niki börtönben van. Mivel Niki minden gyilkosságot bevall, amit D.L.-re kentek, ezért D.L.-t nem körözik többé. Visszaadja Linderman-nek a 2 millió dollárját, de még így sincs teljesen biztonságban. Tekintve, hogy Niki mennyi embert megölt, halálbüntetést akarnak. Jessica folyton átveszi az uralmat, így folyamatosan, szinte percenként váltakoznak. A pszichiátriai részre viszik, de előtte még beszélhet D.L.-lel és Micah-val.

- Claire tetteti apja előtt, hogy semmire nem emlékszik. Mr. Bennet még mindig fogságban tartja Sylar-t, akit folyamatosan vizsgálgatnak. Matt és társa betörnek a papírgyárba, ahol Sylar fogságban van, de semmit nem találnak. Matt-et elküldik, de Matt még megfenyegeti Noah-t, hogy rá fog jönni, mit csinálnak... Claire az iskolában próbál barátkozni Zach-kel, de Zack nem akar, mert Claire szóba sem állt vele évek óta, és persze mert nem emlékszik az utóbbi időre. Claire beszél a Haiti-val. Megkéri, hogy adja vissza Zach-nek a memóriáját, de nem tudja megtenni. Claire próbálja visszaszerezni Zach barátságát, ezért ismét felveteti vele, ahogy megöli magát. Matt elmondja a feleségének, hogy képes olvasni az emberek gondolatában.

- Mohinder bejelenti a listát, amin a különleges képességű emberek vannak, hogy ők Sylar célpontjai. Megtudja, hogy Eden meghalt. Mr. Bennet keresi fel Mohinder-t, és együttműködést akar, de Mohinder nem egyezik bele. Noah otthagyja a névjegykártyáját, hogy ha esetleg meggondolná magát.

Elbeszélés[szerkesztés]

Az epizód végén: Kezdetben ott volt a felfedezés, az elemek zűrzavara, a lehetetlen változás első hóesése. Régi életek befejezetlenül, hátrahagyva. Ismerőssé vált ismeretlen arcok. Új rémálmok, melyek szembeszállhatnak az alvással. Új barátok, kikkel biztonságban érezhetjük magunkat. Csak ezek után jön az irányítás, a szükség, hogy rendet teremtsünk a káoszban, eltökéltséggel, megfigyeléssel, küzdelemmel, mind dacolva a dörgedelmes igazsággal. Itt vannak. És a föld reszket a lábuk alatt.

Érdekességek[szerkesztés]

- Ebben az epizódban van szó legelőször Kensei Takezo-ról. A 2. évadban kiderül, hogy Kensei nagy harcai sokkal inkább Hiro érdeme, amiért visszamegy majd a múltba.

- Amikor Ando és Hiro a múzeumban észreveszi Kensei ruháját, látszik egy tábla, amin rajta van Kensei születési dátuma. Amikor Hiro visszamegy a múltba a 2. évadban Kensei egy fiatal ember, pedig 87 évesnek kellene lennie már akkor.