Beats by Dr. Dre

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Beats Electronics LLC
300
TípusSzórakoztató elektronika
Alapítva2006
SzékhelySanta Monica, Kalifornia, Egyesült Államok
VezetőkDr. Dre
AlapítóDr. Dre
IparágAudio
TulajdonosApple Inc.
Formakorlátolt felelősségű társaság
TermékekFejhallgatók
Audio felszerelés és kiegészítők
Árbevétel350 millió dollár (2011)
Alkalmazottak száma150
AnyavállalataApple Inc.

A Beats Electronics LLC weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Beats Electronics LLC témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A Beats Electronics, LLC egy audit-termékeket és felszereléseket gyártó cég, központja Santa Monicában, Kaliforniában van. A céget a hiphop producer, Andre “Dr. Dre” Young és Interscope-Geffen-A&M Records elnöke, Jimmy Iovine alapították. Elsősorban Beats by Dr. Dre nevű kimagasló minőségű termékeket gyártanak. A termékek a Monster Cable cég licence alapján készülnek, 2009 óta. Ezt a szerződést nem újították meg, de nem is tervezik, így 2012-ben lejárt. Most a termékeket saját maguk állítják elő.

Történelem[szerkesztés]

A céget 2006-ban alapították, de csak 2008-ban került be a köztudatba a Beats by Dr. Dre Studio fülhallgatóval. 2010 augusztusában a mobiltelefonokat gyártó cég, a HTC 50,1% tulajdonjogot szerzett a vállalatban 309 millió dollárért, több másik telefongyárral szemben versengve. Ezzel jogot kapott Beats logós mobil-audió rendszereket árulni. 2012 augusztusában a HTC eladta részesedése közel felét. A megállapodás ideje alatt a Beats alapító tagjai 25%-ot vissza fognak vásárolni, a hozzávetőleg 75%-os tulajdonjogból. Az Apple Inc. 2014-ben 3 milliárd dollárért felvásárolta a teljes céget.

Termékek[szerkesztés]

A Beats eredeti termékvonala a Beats by Dr. Dre fejhallgatók voltak. Dr. Dre reklámot indított, termékei előnyét kiemelve, azzal a szöveggel, hogy: „az emberek a legtöbb fejhallhatóval nem hallják az “egész” zenét, de a Beatsszel úgy hallják, ahogy a művészek, oly módon kéne hallgatniuk, mint én.”

Beats termékek:

Beats solo 2 / solo 2 wireless Beats solo 3 ( wireless Urbeats 2.0 Urbeats 3.0 (lighting/ jack ) Beats X ( wierless
Típus Termék neve Feltaláló
Fejhallgatók Beats Pro Dr. Dre, Lil Wayne
Beats Pro Detox (megszűnt) Dr. Dre
Beats Studio (megszűnt) Dr. Dre
Beats Studio 2 ( wireless/ on ear ) Dr. Dre bEats studio 3 Beats Executive Dr. Dre
Beats Wireless Dr. Dre
Beats Mixr David Guetta
Beats Solo (megszűnt) Dr. Dre
Beats Solo HD Dr. Dre
JustBeats Solo (megszűnt) Justin Bieber
Fülhallgatók Beats Tour Dr. Dre
PowerBeats LeBron James

PowerBeats 2.0 ( on ear/ wireless)

PowerBeats 3.0 ( wierless)

Heartbeats (megszűnt) Lady Gaga
Heartbeats 2.0
Diddybeats (megszűnt) P. Diddy
JustBeats iBeats (megszűnt) Justin Bieber
urBeats HTC Corporation
iBeats (Discontinued) HTC Corporation
Hangszórók Beatbox Dr. Dre
Beatbox Portable Dr. Dre
Beats Pill Dr. Dre

Beats pill XL ( megszűnt)

Beats pill plus

Beats Audio[szerkesztés]

Számítógépek[szerkesztés]

A fejhallgatók mellett a vállalat leszerződött Beats Audio néven a HP-vel, PC-k felszerelésére Beats Audio hangrendszerrel; 2011-ben. A rendszer tartalmaz egy szoftveres hangszínszabályzót előre beállított, magas kvalitásokkal rendelkező hangkimenettel. Eredetileg csak a prémium kategóriás HP Envy laptopokba építette, de jelenleg közel az összes laptopjába felejánlja a Beats Audio-t, egy all-in-one TouchSmart PC-jébe, és tabletjeibe.

Járművek[szerkesztés]

A Beats Chrysler partnere is lett, egy 10 hangszórós Beats by Dr. Dre hangrendszerrel, ami a 2012 Chrysler 300S luxus autóba került be. A Chrysler 300 megjelenése óta, a Chrysler több modelljébe is szerel Beats Audio rendszert, például a Dodge Chargerbe és a Fiat 500 Észak-amerikai verziójába.

Telefonok[szerkesztés]

Azt követően, hogy a HTC megszerezte részesedését a cégben, okostelefonokat kezdett árulni Beats Audio hangszínszabályzóval, kezdve a HTC Sensation XE/XL-el 2011 szeptemberében. De vannak újabb modellek is, például a HTC Desire X, HTC Incredible 4G, HTC Rezound, HTC One X, HTC Evo 4G LTE, HTC One V, HTC One S, HTC 8X, és a HTC One szintén Beats Audio-val.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Beats Electronics című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.