Barbara West

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Barbara West
Született1911. május 24.[1][2]
Bournemouth
Elhunyt2007. október 16. (96 évesen)[1][2]
Truro
Állampolgársága
IskoláiTruro High School
SablonWikidataSegítség

Barbara Joyce Dainton (1911. május 24. - 2007. október 16.) A Titanic utolsó két túlélőjének egyike. A másik Millvina Dean.

Barbara West néven született Bournemouthben, Nagy-Britanniában Edwy Arthur West és felesége, Ada Mary Worth második gyermekeként. Egy nővére volt, Constance Mirium.

Amikor a Titanic 1912 áprilisában jéghegynek ütközött és elsüllyedt, első útján Amerika felé Barbara még csak 10 hónapos és 22 napos volt. Barbara családjával Southamptonban szállt fel a Titanicra, másodosztályon utaztak. Úti céljuk a floridai Gainesville volt. Barbara terhes édesanyjával és testvérével, Constance-szal megmenekült, feltehetőleg a 10-es mentőcsónakban, édesapja nem élte túl. Nem sokkal azután, hogy megérkeztek New Yorkba, édesanyjuk jegyet váltott a Celtic hajóra, és visszatértek Angliába, ahol édesanyja életet adott harmadik lányának.

Barbara 1952-ben feleségül ment William Ernest B. Daintonhoz. Élete végéig az angliai Truróban élt. Utolsó hónapjaiban teljes ellátást igényelt, mivel cselekvőképtelenné vált.

2007. október 16-án halt meg Truróban, 96 éves korában. Temetési szertartására november 5-én került sor a trurói székesegyházban.

Sosem vett részt semmiféle a Titanickal kapcsolatos rendezvényen, és elutasította a beszélgetést is a katasztrófáról.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. a b Integrált katalógustár (német nyelven). (Hozzáférés: 2014. április 27.)
  2. a b Encyclopedia Titanica (angol nyelven)

Források[szerkesztés]