Ansongo

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ansongo
Közigazgatás
Ország Mali
Népesség
Teljes népesség32 709 fő (2009)
Földrajzi adatok
Tszf. magasság
  • 230
  • 260
m
Terület445 km²
IdőzónaUTC±00:00
Elhelyezkedése
Térkép
é. sz. 15° 39′ 54″, k. h. 0° 30′ 10″Koordináták: é. sz. 15° 39′ 54″, k. h. 0° 30′ 10″
A Wikimédia Commons tartalmaz Ansongo témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Ansongo vidéki kisváros Mali keleti részén, a Gao régióban. A városka a Niger folyó partján fekszik. A település a környék közigazgatási központja. A település területe 445 km², és 32 709 lakos élt itt 2009-ben.

Gazdaság[szerkesztés]

A város gazdasága főleg a földművelésre alapul. A Niger folyó különösen fontos, habár az árterében található földeket néha elárasztja. A folyóparton jelentős a különböző zöldségek termesztése, ami főleg rizst és cirokot jelent. A lakosság nyolcvan százalékát az agráripar foglalkoztatja. Az állattartás egy fontos tevékenység, és a városka kereskedelmének egyik nagyon jelentős eleme. A tejtermékek is fontos szereppel rendelkeznek, ám a megfelelő higiéniás körülmények hiánya, az állatokat és embereket kínzó járványok, a legelő- és vízhiány nehézkessé teszi a termelést. A folyó jelentős a halászat szempontjából is.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Ansongo című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.