A rabló szeme

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A rabló szeme
(Cold Comes the Night)
2013-as amerikai film
RendezőTze Chun
ProducerMynette Louie
Trevor Sagan
Műfaj
ForgatókönyvíróTze Chun
Oz Perkins
Nick Simon
FőszerepbenAlice Eve
Bryan Cranston
Logan Marshall-Green
Ursula Parker
ZeneJeff Grace
OperatőrNoah Rosenthal
VágóPaul Frank
Gyártás
GyártóWhitewater Films
Ország USA,  Egyesült Királyság
Nyelvangol + magyar (szinkron)
Játékidő90 perc
Forgalmazás
ForgalmazóSony Pictures Worldwide Acquisitions
BemutatóUSA 2014. január 10.
Egyesült Királyság 2013. szeptember 20.
Magyarország (TV)
KorhatárAmerikai Egyesült Államok R
Magyarország Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

A rabló szeme (eredeti címén: Cold Comes the Night) 2013-ban bemutatott amerikai bűnügyi-thriller, melyet Tze Chun rendezett, valamint a forgatókönyvet Chun, Oz Perkins és Nick Simon írta.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2014. január 10-én mutatták be. A főszereplők Alice Eve, Bryan Cranston, Logan Marshall-Green, Ursula Parker és Leo Fitzpatrick.

Cselekménye[szerkesztés]

Chloe (Alice Eve), egyedülálló anyaként a magányos autópálya benzinkútja mellett álló lepusztult motelt vezeti, az ő Szófia (Ursula Parker) nevű lányával, akivel együtt él. Topolewski (Bryan Cranston) és az ő John nevű társa az autópályán utazik egy dzsipben. Megállnak Chloe Moteljánál, és John bérel egy éjszakára magának a prostituáltat, Gwent, majd meggyőzi Topot, hogy maradjanak egy éjszakára. Amikor Gwen szórakozik Johnnal a szobában, a férfi halálos lövést ejt a nőn, melyre Chloe felébred. Chloe megnézi mi történt, és látja Gwent fejbe lőve a padlón, Johnt pedig elvérezni az ágyban.

Amikor a rendőrség megérkezik, Chloe beszél az egyik rendőr barátjával, Billyvel (Logan Marshall-Green), aki egyben Gwen stricije is volt. Miközben Billy vigasztalja a nőt, Chloe elmondja neki, hogy többé a motel szobáját nem használhatják a lányok, mivel egy szociális munkás megfenyegette korábban azzal, hogy elveszik tőle Szófiát, ha egy héten belül nem tud a kislánynak megfelelő környéket biztosítani. A következő napon Topo túszul ejti Chloét és Szófiát, hogy megkeressék a rendőrség által elvitt dzsipet. Mivel Szófia még kislány, Chloe kénytelen vállalni, hogy segítsen a férfinak. Topo kényszeríti Chloét és Szófiát, hogy menjenek el Billy lakóhelyére. Amber (Billy felesége) nyit ajtót, majd Chloé és Billy egymásnak esnek. Billy nem hajlandó a nőnek elmondani, hogy hol a dzsip. Topo arra kényszeríti a nőt, hogy törjön be a rendőrség roncstelepére és a rádió mögötti csomagot hozza el. Miután ügyesen kijátssza a járőröket, Chloé eléri az autót, de nem találja sehol sem a csomagot.

Visszamennek a motelbe, majd Chloe jobban megismerkedik Topóval és kitalálja, hogy ő egy futár, aki állítólag pénzkötegeket szállít. Azt javasolja Topónak, hogy felezze el vele a pénz, ha segít neki, gyorsabban megtalálják a csomagot. A férfi vonakodva, de beleegyezik. Miután Szófia és Chloe elalszik, Topo körül néz és megtalálja a nő elrejtett vészhelyzeti pénzét.[1][2]

Szereplők[szerkesztés]

Színész[3] Szerep Magyar hang[4]
Alice Eve Chloe Vadász Bea
Bryan Cranston "Topo" Topolewski Vass Gábor
Logan Marshall-Green Billy Előd Álmos
Ursula Parker Sophia Pál Zsófia
Erin Cummings Amber Várkonyi Andrea
Stephen Sheffer Jacques Baráth István
Robert Prescott McKenney nyomozó Berzsenyi Zoltán

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Cselekmény. PORT. (Hozzáférés: 2021. február 4.)
  2. Synopsis. Fandango. (Hozzáférés: 2021. február 4.)
  3. Cast. IMDb. (Hozzáférés: 2021. február 4.)
  4. ISzDb - A rabló szeme (magyar nyelven). Internetes Szinkron Adatbázis. (Hozzáférés: 2016. június 5.)

További információk[szerkesztés]