ACE (magazin)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
ACE
Adatok
Típushavilap
Tematikavideo game journalism

OrszágEgyesült Királyság
Alapítva1987 október
Megszűnt1992 április
KiadóFuture Publishing (1987-1989)
EMAP (1989-1992)
SzerkesztőPeter Connor és Steve Cooke
Példányszám48 170 (1991 április)[1]
NyelvAngol
Szakterületvideo game journalism
Székhely Egyesült Királyság

ISSNISSN 0954–8076

Az ACE (Advanced Computer Entertainment) egy multi platform számítógépes és konzolos játékokkal foglalkozó magazin volt, melyet a Future Publishing, majd később az EMAP adott ki az Egyesült Királyságban.[2]

Története[szerkesztés]

1987 októberében alapították, nagyjából egy időben a ludlowi székhelyű Newsfield The Games Machine magazinjával. Az újság személyzete főként korábbi Amstrad Action és Personal Computer Games dolgozók közül került ki, köztük Peter Connor és Steve Cooke társszerkesztőkkel. A korábban az Amstrad Action-nél dolgozó Andy Wilton lett az ismertető szerkesztő, míg Dave Packer és Andy Smith a személyzeti írók. Trevor Gilham, egy másik volt Amstrad Action tag lett a művészeti vezető.

A design és a tartalom nagyon csiszolt és tiszta volt. A lakkozott magazin egyedi, professzionális érzést keltett, hasonlóan a Future Edge magazinjának terveihez.

Miután az EMAP felvásárolta az újságot a Future Publishing az ACE szerkesztőit az Amiga Format és az ST Format magazinokhoz osztotta be.[2]

Tartalom[szerkesztés]

A kezdetekben Atari ST, Amiga, C64, ZX Spectrum és Amstrad CPC számítógépekkel foglalkoztak, azonban ha megjelent egy újabb gép akkor azt is felvették a palettájukra. Bár főként a játékokról írt cikkek alkották az újság legnagyobb részét, azért voltak grafikákról és zenéről szóló tartalmak is. Egy kazettát, majd később egy floppy lemezt is csomagoltak a magazin lapszámaihoz, amit játékdemókkal töltöttek meg.

Screen Test[szerkesztés]

A Screen Test volt a magazin játék ismertető szakasza. A játékok vizuális megjelenését, a hangzását, az „IQ faktor”-át és a hangulatát pontozták tízes skálán, valamint egy átfogó pontszámot is adtak, amelyet az összes tesztelő véleménye határozott meg és ezres skálán értékelték. Az újságban „becsült érdekeltségi görbék” is láthatóak voltak, amelyek a játékok több hónapra előremutató érdekeltségi szintjét becsülték meg.

Források[szerkesztés]

  1. Gary Whitta és Gary Liddon (1991. április). „The Numbers Game”. ACE V. (4), 32. o. ISSN 0954–8076.  
  2. a b Future plc History (angol nyelven). Future Publishing. [2008. január 24-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2010. november 28.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]