Zoe (film, 2018)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Zoe
(Zoe)
2018-as amerikai film
RendezőDrake Doremus
Műfaj
  • sci-fi film
  • fantasztikus film
ForgatókönyvíróRichard Greenberg
Főszerepben
ZeneDan Romer
OperatőrJohn Guleserian
VágóDouglas Crise
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő104 perc
Forgalmazás
Forgalmazó
Bemutató2018
Bevétel278 492 $
További információk
SablonWikidataSegítség

Zoe (eredeti cím: Zoe) egy 2018-as amerikai, romantikus, tudományos-fantasztikus film Drake Doremus rendezésében, Ewan McGregor, Léa Seydoux, Christina Aguilera, Rashida Jones és Miranda Otto főszereplésével. A Zoe világpremierje a Tribeca Filmfesztiválon volt 2018. április 21-én. A filmet az Amazon Studios 2018. július 20-án mutatta be széles körben.

Rövid történet[szerkesztés]

Egy forradalmi kutatólaboratórium két munkatársa tanulmányt kezd arról, hogyan lehet javítani és tökéletesíteni a romantikus kapcsolatokat. Ahogy munkájuk előrehalad, eredményeik egyre mélyebbre hatolnak.

Szereplők[szerkesztés]

Szerep Színész Magyar hang[1]
Cole Ewan McGregor Debreczeny Csaba
Zoe Léa Seydoux Sipos Eszter Anna
Ash Theo James Horváth Illés
Emma Rashida Jones Németh Borbála
Jewels Christina Aguilera Csondor Kata
Tervező Miranda Otto Náray Erika
Hideo Anthony Shim Makranczi Zalán
Caleb Donovan Colan Maszlag Bálint

Forgatás[szerkesztés]

2016. augusztus 19-én jelentették be, hogy Charlie Hunnam és Léa Seydoux lesz a főszereplője az akkor még cím nélküli sci-fi romantikus filmnek, amelyet Drake Doremus rendez Rich Greenberg forgatókönyve alapján.[2] 2017 májusára Ewan McGregor váltotta Hunnamot a filmben, a mellékszereplőként csatalkozott a filmhez Christina Aguilera, Theo James, Rashida Jones és Miranda Otto. A forgatást 2017 május 8-án kezdték Montrealban. [3]

Kritikai visszhang[szerkesztés]

A Rotten Tomatoes-on a Letaszítva 32%-os tetszési indexet ért el 25 kritikus véleménye alapján. 8 kritikus pozitívan 17 kritikus negatívan értékelte a filmet.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Zoe (film) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]