Wunschpunsch, a varázskoktél

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Wunschpunsch, a varázskoktél
(Wounchpounch)
Maurizió és Jákob
Maurizió és Jákob
Műfaj vígjáték, fantasy

Alkotó Michael Ende
Író
 • Natalie Altmann
 • Joël Bassaget
 • Sylvie Chanteux
 • Jean Cheville
 • Sophie Decroisette
 • Frédérique Lenoir
 • Lasar Maravédis
 • Laurent O'Heix
 • Claire Paoletti
 • Helene Skantzikas
 • Olivier Vannelle
Rendező Philippe Amador
Zeneszerző
 • Michel Dax
 • Glenn Scott Lacey

Ország
Nyelv német, francia, angol
Évadok 2
Epizódok52
Gyártás
Vezető producer
 • Ralf Fronz
 • Jacques Pettigrew
 • Jacqueline Tordjman
 • Eric S. Rollman
Producer
 • Bruno Bianchi
 • Hubert Gariépy
Részenkénti játékidő 26 perc
Gyártó
 • Saban International Paris
 • CinéGroupe
Forgalmazó
 • Saban Entertainment
 • Nelvana
 • 01 Distribution
 • Buena Vista International
Sugárzás
Eredeti adó
Eredeti sugárzás1999 – 2000
Első magyar adó Fox Kids
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Wunschpunsch, a varázskoktél témájú médiaállományokat.

A Wunschpunsch, a varázskoktél (eredeti cím: Wounchpounch) német–francia–kanadai televíziós rajzfilmsorozat, amit Magyarországon a Fox Kids vetített le. A sorozat 1999–2000-ben készült Michael Ende A sátánármányosparázsvarázspokolikőrpuncspancslódítóbódítóka c. regénye alapján, Philippe Amador rendezésében. A maga a regény cselekményét a sorozat legelső epizódjában dolgoztak fel.

A sorozat nem csak Magyarországon lett népszerű, hanem a hazájában is, így a tervezett 1. évad mellé készült egy 2. évad is. Összesen 52 epizód született meg, de Magyarországon az első évad után nem minden részt vetítettek a második évadból.

Cselekmény[szerkesztés]

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang Leírás
Németül Franciául
Maurizio ? Franck Tordjman Seszták Szabolcs TutyiMutyi bácsi macskája. Ő és Jákob töri meg a varázslók gonosz varázslatait. Állítása szerint, lovagi családban született, s kiváló kamaraénekes. Szeret enni, nagyon beképzelt, jó barátja Kip Cosay.
Jákob ? Patrice Dozier Csuja Imre Hárpia néni idős hollója, aki az eredeti könyvben Krakél Karesz nevét viselte. Legtöbbször ő jön rá, a Noé nénje által szavalt versek értelmére, temérdek szeretője van az idős kora ellenére. A könyvben említés is esik némelyikükről (Klára, Elvira, Ramóna).
Tutyimutyi ? Philippe Catoire Varga T. József Gonosz varázsló, Hárpia néni unokaöccse. Ódivatú, nem szereti a Hárpia néni által kifejlesztett modernebb készülékeket. Legtöbbször varázsitalokat kotyvaszt, ő jön rá a Wunschpunsch receptjére is. Az eredeti könyvben Dr. Lidérczy Belzebub nevet hordta.
Hárpia ? Brigitte Virtudes Kocsis Mariann Gonosz boszorkány. Közel 300 éves, de még mindig fiatalosan jár, a modern gépek megszállottja. Ki nem állhatja Bogaras parancsait. az eredeti könyvben Tyrannja Vampiria néven szerepelt.
Bogaras ? Joël Martineau Melis Gábor Pokoli megbízott, boszorkányság-felügyelő és varázslóellenőr. Mindig gonosz parancsokat ad, a gonosz, de idétlen varázslóknak, s ha nem sikerül, átváltoztatja őket valamilyen tárggyá, állattá, növénnyé. Bogaras sohasem jön rá, hogy miért szűnnek meg a varázslatok, s ilyenkor legtöbbször Tutyimutyi és Hárpia hibájának véli a dolgokat. A teljes neve az első évadban Mocskolandusz Bogaras, a további évadokban Mocskolandusz T. Bogaras, az eredeti könyvben Átkos Ákos; nincs rá utalás, hogy bogár lenne.
Blöff polgármester úr ? ? Kardos Gábor A város igazgatója. Mindig ostobaságokat ígér, ami irritálja Barbara Bablát. Az epizódok végén, (már amelyikben szerepel) általában rájön tévedéseire.
Barbara Babla / Locsi Fecsi Lópofi ? ? Mics Ildikó Hablatyoló bemondónő. Mindig harsogva beszél, eltoldja a szavakat, ostobaságokat mond.
Mr. Cosay ? Joël Martineau Bolla Róbert A Cosay család feje. Együtt tanult Tutyimutyi bácsival. Ki nem állhatta Tutyimutyi bácsit.
Mrs. Cosay ? Marion Game Grúber Zita Cosay úr neje. Mindig aggódik mindenkiért, jószívű, kedves nő, mélységesen elítéli a varázslókat.
Kip Cosay ? Fily Keita Molnár Levente Egy meglehetősen furcsa kisfiú. Maurizio barátja, mindig friss étellel látta el a macskát. Furcsa elképzelései vannak, hamar dühbe gurul.
Kelly Cosay ? Brigitte Virtudes Molnár Ilona Egy meglehetősen furcsa kamaszlány. Állandóan háborúzik az öccsével, hamar hisztit csap.
Noé nénje ? Marion Game Kassai Ilona Egy öreg teknős, aki az Állatok Nagytanácsát vezeti. Mindig verseket ír, melyek segítségével megtörhető a Wunschpunch hatása.
Szent Szilveszter ? ? ? Az első epizódban, s a regényben szereplő szent, aki segíti megtörni a varázsital hatását.
A Gonosz Nagybácsi ? ? Dobránszky Zoltán Tutyimutyi meglehetősen hisztérikus öregedő nagybátyja, aki jeles varázslótudománnyal rendelkezik. amikor egy varázsital erejéig megjelenik, alaposan felkavarja a varázslók életét.
Bogarasné ? ? ? Bogaras különleges felesége, aki Hárpia pártjára áll, mikor a varázslók kotyvaléka, a férfiakat, s az asszonyokat egymás ellen uszítja.
A halloweeni tréfák szelleme ? ? ? Egy kölyöklélek, amelyet Cosay úr a megmaradt varázserejéből fejleszt ki, hogy megtréfálja Tutyimutyiékat. Ez a szellem, nem csak a varázslókat, de Maurizióékat is kikészíti.
Sajtfaló ezredes ? ? Bartucz Attila Az Állatok Nagytanácsába tartozó egér, ezredes, Maurizio és Jákob jó barátja, segít nekik megtörni egy-egy varázslatot.
A Télapó ? ? Kardos Gábor A Télapó sorozatbéli alakja, megegyezik a gyermekmesék szereplőjével, aki Mikulás napján látogat el a gyerekekhez.

Epizódok[szerkesztés]

# Magyar cím Eredeti cím
ELSŐ ÉVAD
01. Örökzöldek őrültködnek Plant Panic
02. Tükörkép átok Double Trouble
03. Rettenetes karácsony Worst Noel
04. ? Terrible Toddlers
05. ? Colorless Chaos
06. ? Off the Walls
07. ? Prehistorical Populace
08. ? Big Feet
09. ? The King's Aunt
10. ? Appliance Alliance
11. ? Invasion of the Giant Insects
12. ? Wishful Thinking
13. ? The Beastie Brew
14. ? Once Upon a Potion
15. ? Car Wars
16. ? The Wild Wild Pets
17. ? Wacky Weather
18. ? Lost Spell
19. ? Poubelle and Back
20. ? Sand Witch
21. ? Bubonic Plague
22. ? Ghost Town
23. ? You Must Be Joking
24. ? By a Hair's Breadth
25. ? Goin' Garbanzo
26. ? Night of Wishes
MÁSODIK ÉVAD
27. ? Life with Maggot
28. ? Let's Break a Deal
29. ? Slowly But Surely
30. ? Gloom With a View
31. ? Mayor For a Day
32. ? Good For Nothing
33. ? Fancy Footwork
34. ? Shadow of a Doubt
35. ? Nice Wizards
36. ? Inspector Maggot
37. ? Vanity Spell
38. ? Drop Me a Line
39. ? Money Can't Buy Happiness
40. ? Happy Valentine
41. ? Simply Irresistible
42. ? Ty-me Travel
43. ? The Great Escape
44. ? Two Cute
45. ? Quiz the Wizard
46. ? Achoo!
47. ? The Big Shrinking Spell
48. ? Abominable Behavior
49. ? The Pinocchio Syndrome
50. ? Perchance to Dream - Not
51. ? It's a Dog's Life
52. ? The War of the Sexes

További információk[szerkesztés]