Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2022-11-26

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

lengyel/fehéroroszországi erődnégyszög - helyesbítés[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

A cikk Ivangorodot említi egyik erődként. Ez helyes, de két ivangorodi erőd létezik. A hivatkozás tévesen az észtországi (!) határon található híresebbre visz tovább (Jaanilinn). Az itt szóba jövő ivangorodi erőd (szintén turisztikai látványosság) természetesen Lengyelországban található, mai neve Deblin.
--85.94.240.142 (vita) 2022. november 26., 09:09 (CET)[válasz]
kérés
Nem világos, mi a kifogás!
Nem nevezed meg a cikket (nem adsz róla hivatkozást) - két(?) érintett szócikkünk lehet a Wikipédiánkban: Ivangorod, illetve Ivangorodi erőd cím alatt.
Az előbbi nyúlfarknyi, az utóbbi részletes és hosszú. Mindkét cikk két erődről ír: melyik cikk megfogalmazását kifogásolod?
A „Deblin”-elnevezéssel is gond van! Az internetes keresés két 'Deblin' nevű helységnévvel szolgál: en:Dęblin („farkincás” 'ę'-vel) és Deblín (hosszú 'í'-vel). Az előbbi helység (a mai) Lengyelország belsejében, az utóbbi pedig Csehország belsejében van! (Most olvastam, a lengyel Dęblinről szóló angol nyelvű szócikk említi meg, egy fél mondatban, hogy az orosz uralom alatt Ivangorod volt a neve. 2022. november 26., 12:08 (CET))
Pontosabb hely-megjelölést kérünk!
vitorlavita 2022. november 26., 11:56 (CET)[válasz]
@Vitorla talán az erődnégyszög szócikk alján lévő információra, de csak tipp Xia Üzenő 2022. november 26., 14:18 (CET)[válasz]
@Xia, kösz! Sosem hallottam az erődnégyszög fogalmáról, nem tudtam, hogy van ilyen címmel szócikkünk is! Amit - talán - a kérdező is olvasott, és amelynek szócikk-végi forrásai egyikére is utalt! Én most este - fáradt lévén - inkább várakozó állásponton vagyok: nyilatkozzon bőbeszédűbben a kérdező... - vitorlavita 2022. november 26., 21:42 (CET)[válasz]
Az a térkép nagyon tetszik nekem, amely a szócikk infoboxának végén van (en:Dęblin). Azt hogy lehet parméterezni? MZ/X vita 2022. november 27., 17:19 (CET)[válasz]