Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2017-01-26

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Élet (antropozófia)[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Szócikk névtérből áthozva (--PallertiRabbit Hole 2017. január 26., 05:21 (CET)):[válasz]

A belső világ ( nem információ hanem például érzet ) az evolúció melyik stádumában jelenik meg az élet ismérvei között és miért éppen akkor? A hozzászólás szerzője 86.101.218.10 (vitalap •  szerk) 2017. január 26., 04:23‎ (CET)[válasz]

felelet
A zárójelbe tett négy szó azt jelenti, hogy te filozófiai kérdést tettél fel.
A filozófia két nagy eszmerendszert ismer: az idealizmust és a materializmust. A két eszmerendszer egymással összeegyeztethetetlen magyarázattal szolgál világunkról.
A zárójelbe tett négy szót a materializmus nem ellentétként fogalmazza meg, hanem példaként: az érzet is információ, arról, hogy tudatunk hogyan tükrözi vissza a világot. Ez „belső világunkról” (tudatunkról) is információ.
Kérdésedre nem tudunk a világnézetünktől függetlenül válaszolni. További kérdéseidre a filozófiatörténet tudománya adja meg a választ.
vitorlavita 2017. január 26., 17:34 (CET)[válasz]
Variáció

A kérdező valószínűleg pszichológiai jellegű kérdést tett fel. Ilyen pl. a zene. Ha erről van szó, akkor a kérdés a tudat fogalmához kapcsolódik. A tudat nemcsak az ember képessége, ez több millió éves képződmény. MZ/X vita 2017. január 26., 18:38 (CET)[válasz]