Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2016-04-13

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Kispesti templomok[szerkesztés]

Üdv!

Segítséget szeretnék kérni elsősorban azoktól, akik Kispestet (Budapest XIX ker.) ismerik. A Kispesten található templomokat szeretném azonosítani a Commonson található képekkel.

Az elég régi térképem szerint Kispesten legalább kilenc templom van. Szeretném tudni, hogy melyikről van jó fényképünk, és melyek azok.

Az első kérdésem, hogy mely képek mit ábrázolnak, mégpedig a commons:Category:Our Lady Church (Kispest), commons:Category:Saint Joseph Church, Budapest District XIX, commons:Category:Reformed Church (Kispest), commons:Category:Lutheran Church (Kispest) kategóriákban található képek és a File:20130613 Budapest 137.jpg kép közül. Helyesen azonosítottam-e ezek egy részét fönt? (Természetesen alaposan meg kell nézni a képeket, mert előfordulhat, hogy egy kategóriában véletlenül több templom keveredik.)

A második kérdésem, hogy az egyes templomok közül van-e valamelyiknek használatban lévő neve. (A katolikus templomokat általában el szokták nevezni valamely szentről.) Ezzel a templomokat könnyebb lenne azonosítani.

A harmadik kérdésem, hogy van-e kispesten a felsoroltakon kívül templom; valamint hogy a felsorolt templomok léteznek-e még.

A negyedik kérdésem természetesen az, hogy amelyik templomról nincs jó kép, ott nem tudnátok-e feltölteni szabad licensszel használható képet a Commonsra (vagy akár máshova), vagy találjatok már feltöltött képet, ami nincs a kategóriákban. Lehet, hogy majd én is megpróbálok fotót készíteni, bár jó minőségűt most nem fogok tudni, mert nincs fényképezőgépem.

Ha van kedved, szerkeszd bele a commonsba is az információkat, de ha nincs, akkor válaszolhatsz itt is, és majd megpróbálom beírni oda.

b_jonas 2016. április 13., 22:31 (CEST)[válasz]

Az elsőt meg tudom erősíteni, az a Munkás Szent József-templom (plébánia) a Kós Károly téren.--Hollófernyiges vita 2016. április 14., 07:47 (CEST)[válasz]

@B jonas: Az első kérdésedre a válasz: magyarul az első a Nagyboldogasszony-templom (avagy Mária mennybemenetele), aztán a Munkás Szent József-templom (Szent József, a munkás), a református, majd az evangélikus templom. Az eszperantó wikipédián egyébként némelyik templomról már van cikk azok közül, amelyek a magyaron még nincsenek meg. – Rakás vita 2016. április 15., 00:56 (CEST)[válasz]

Köszi. Most látom, hogy a magyar wikipédián is van két templomról cikk, csak éppen nem a Kispest cikkből kéne indulnom, hanem a Budapest XIX. kerülete cikkből. Fönt beleírtam a listámba, hogy szerintem melyik cikk melyik templomhoz tartozik. Remélem, nem rontottam el valahol, mert ha igen, azt nehéz lesz kibogozni. – b_jonas 2016. április 18., 11:10 (CEST)[válasz]
Igen, valóban nem ugyanaz Kispest, mint a XIX. kerület, hanem az első elődje az a másodiknak. Már csak azért sem ugyanaz , mert a XVIII. és a XIX. kerületek területe némileg változott egymás rovására. – Rakás vita 2016. április 18., 20:21 (CEST)[válasz]