Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2011-09-11

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Tragédia az autóversenyen[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
hogy hívták azt a magyar pilótát, aki fiatalon, autóversenyen vesztette életét egy falnak csapódva valamikor a 80-as években.
--84.1.221.248 (vita) 2011. szeptember 11., 16:33 (CEST)[válasz]

Minden bizonnyal Kesjár Csabát keresed. barricade breaker vita 2011. szeptember 11., 17:17 (CEST)[válasz]

Lehetséges-e korrekció, jogorvoslat hibás adatközlés esetén[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan fordulhat elő, hogy valaki felteszi a WIKIPÉDIA-ra valakinek a nevét, ismert szakmai közszereplő, a tudta nélkül és még ráadásul megírja, hogy zsidó származású. Ez még akkor is felháborító lenne, ha a tény igaz lenne, de az adott személy esetében ez NEM AZ. Hova fordulhatok közvetlen információért, jogorvoslatért.
Köszönettel - ****@t-online.hu
--84.2.163.70 (vita) 2011. szeptember 11., 17:23 (CEST)[válasz]

Melyik szócikkről van szó? --Pagonyfoxhole 2011. szeptember 11., 17:26 (CEST)[válasz]

"ráadásul megírja, hogy zsidó származású" Nem világos, hogy mi ebben a ráadás. Ha ukrán vagy arab származású lenne, és ezt itt feltüntetnék, azt valószínűleg nem tartaná jogorvoslatért kiáltó esetnek. Miért kivétel a zsidó származás?

A közszereplők sorsa a köz előtti szereplés, ez magában foglalja azt is, hogy egy enciklopédiában egy szócikk foglalkozzon a személyével, az illető engedélye nélkül is.

Információt ez ügyben pedig talán a Wikipédia adminjainak üzenőfalán kérjen, jogorvoslatért, elsősorban valamilyen jog sérülésének megállapításáért egy hatóságot javasolhatok, rendőrséget, ügyészséget, esetleg jogvédő szervezeteket. Ha pedig egy cikkben szereplő állítás téves, és ezt bármi hitelt érdemlővel alá is tudja támasztani, akkor bátran javítsa ki a cikkben, ez az enciklopédia mindenki által szerkeszthető. Esetleg a cikk vitalapján (az oldalon felül van ilyen fül) kelhet védelmére a saját információjának, vagy kezdeményezheti a vitát a cikket rutinszerűen ellenőrzés alatt tartó szerkesztőkkel.

Az e-mail címét azért csillagoztam ki, mert ennek közzétételét itt általánosságban nem javasoljuk, személyiségi jogok óvatlan önsérelmének megelőzésére. - Orion 8 vita 2011. szeptember 11., 18:07 (CEST)[válasz]