Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2010-07-22

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

IP cím[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy
az ip cím változik rendszer ujratelepítés során?
--84.1.109.94 (vita) 2010. július 22., 00:35 (CEST)[válasz]

Nem szükségképpen. Feltételezem, hogy a kliens gép operációs rendszerének újratelepítéséről van szó. A pontosabb válaszhoz azt is tudnunk kellene, hogy szóló asztali gépre kötött modemes internetről van-e szó vagy többgépes rendszerről, wifis laptopról, van-e router a gép mögött, mennyi idő telt el az újratelepítés miatt a netről lekapcsolt állapotban és ilyeneket. Nem mintha ezek biztosan eldöntenék a kérdést. A szolgáltatók néhány napos szünet után a legközelebbi kapcsolódáskor új IP-t szoktak kiosztani, de ehhez kell a modem reszetje. Wifis nyilvános hotspot használatakor persze nincs is értelme géphez kapcsolt IP-ről beszélni. Ha van router, és az nem lett közben lekapcsolva, akkor az nem kapott új IP-t, hacsak az illető szolgáltató szándékosan nem forgatja az IP-ket például azért, hogy ne lehessen IP-hez kötött privát szerverszolgáltatásokat indítani.

Mivel a szolgáltató az IP-címet nem az oprendszer egy adatához köti, hanem a gépben (vagy a routerben) levő LAN-illesztő MAC-address nevű paraméteréhez, ezért amíg az nem változik, addig a felhasználó nem okozza az IP-cím változását. Az oprendszer erre nincs befolyással. Csak az a kérdés, hogy az újratelepítés közben a modemmel vagy a routerrel történtek kiváltottak-e IP-változtatást.

Egy dolog viszont biztos: hogy most mi az IP-címed. Ott áll a kérdésed után. És ha egy éve a Owenről szóló cikkben te javítottál, akkor már egy éve ez az IP-címed. Ha viszont nem, akkor azt olyan valaki tette, aki akkor éppen azt a címet használta, amelyet ma te használsz. Ez sajnos okozhat kínos félreértéseket, például IP-címhez rendelt blokkolás más, vétlen személynek is akadályozhatja a részvételét.

Hogy megnézhesd a saját IP-címedet, XP esetén indítsd el a Start menüjének Futtatás pontját, írd be a CMD.EXE program nevét, indítsd el, és gépeld be az IPCONFIG parancsot. Kiszállni az EXIT paranccsal tudsz. - Orion 8 vita 2010. július 22., 02:45 (CEST)[válasz]

Német polgári törvénykönyv magyar fordítása[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

--171.19.10.2 (vita) 2010. július 22., 08:19 (CEST)[válasz]
További információt szeretnénk a kérdezőtől. Beírhatod, ha a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra kattintasz.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Én nem vagyok jogász, így megmagyarázható, hogy fogalmam sincs a válaszról!
De ha egy kicsit bőbeszédűbb lennél, talán hamar választ is kapnál!
Te a Német Szövetségi Köztársaság új polgári törvénykönyvének fordításáról kérdezel? (Amely ptk-ról azt írja az interneten valaki, hogy 2002.január 1. óta hatályos.)
Vagy pedig a klasszikus Német polgári törvénykönyv érdekel, amelyről Német_Polgári_Törvénykönyv_(BGB) szócikkünk is szól? Amelyről a szócikk azt írja, hogy 1896-ban fogadta el a német törvényhozás. És amelyről azt írja más internetes forrás, hogy a magyar polgári törvénykönyvnek is alapja lett 1900-ban...
Ha segítesz, talán hamarabb kapsz segítséget...
vitorlavita 2010. július 22., 11:13 (CEST)[válasz]

Ma mikor kezdődik az országgyűlés[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

--77.111.79.124 (vita) 2010. július 22., 09:22 (CEST)[válasz]

Szervusz! A mai ülésnap 15 órakor kezdődik, ld. itt. – Tomeczek Słucham! 2010. július 22., 09:29 (CEST)[válasz]