Wikipédia:Olvasószolgálat/fejrész

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Wikipédia:Olvasószolgálat
Üdvözlünk a Wikipédia olvasószolgálatában!

Itt az enciklopédiába, lexikonba való kérdéseidre segít megtalálni a választ a Wikipédia néhány szerkesztője. Reméljük, hogy te már meggyőződtél róla, hogy a válasz sem a ►Wikipédia, sem pedig a ►Wikiszótár keresőablakába írva nem lelhető fel. Érdemes az ►archívumban is keresni: lehet, hogy a kérdésedet már más is feltette.

Az egyes cikkek tartalmára és formájára vonatkozó észrevételeidet ne ide, hanem az illető cikk vitalapjára írjad. Szerkesztés közben támadt gondjaiddal a „Kocsmafalon” fordulhatsz a gyakorlottabb szerkesztőtársaidhoz. A kezdő szerkesztők azt is kérhetik, hogy egy személyes segítő, mentor álljon melléjük, akivel megtanácskozhatják a szerkesztéssel kapcsolatos gondjukat-bajukat. A cikkötleteket a „Kért cikkek” lapon gyűjtjük.

Idekattintva te is felteheted az enciklopédiába, lexikonba való kérdésedet. Reméljük, hogy előzőleg meggyőződtél róla, hogy a válasz sem a ►Wikipédia, sem pedig a ►Wikiszótár keresőablakába írva nem lelhető fel. ► tudsz utánakeresni,

Kérjük, hogy ellenőrizd, hogy a kérdésedet már más is feltette-e már: {{Olvasószolgálat kereső}}

Idekattintva teheted fel a kérdésedet, egy útmutatót is fogsz látni a szerkesztőablak fölött: Új kérdés

Egy-két napot igénybe vehet amig olyanvalaki erre jár, aki tudja a választ, ezért vedd fel a lapot a könyvjelzőid közé és több alkalommal is nézd meg, hogy jött-e (újabb) válasz. Néhány nap múltán a kérdésed ugyan az archívumba kerül át, de még ott is érkezhet kiegészítés hozzá. Nagyon örülünk neki, ha a válaszunk alá később odaírod, hogy sikerült-e segítenünk és hogy jól értettük-e a kérdésedet.

  • Az archívum régi kérdései között itt böngészhetsz: