Wendigo (Bűbájos boszorkák)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A wendigo
Bűbájos boszorkák
1. évad, 12. epizód
Eredeti címThe Wendigo
FőszereplőShannen Doherty (Prue), Holly Marie Combs (Piper), T. W. King (Andy), Dorian Gregory (Darryl), Alyssa Milano (Phoebe)
ÍróEdithe Swensen
RendezőJames L. Conway
Első sugárzás1999. február 3.
Első sugárzás Magyarországon2003. szeptember 4.
Kronológia
ElőzőAz átkozott urna
KövetkezőPéntek 13.
A Bűbájos boszorkák epizódjainak listája
A Wendigo a Bűbájos boszorkák című amerikai sorozat első évadjának tizenkettedik epizódja.

Az első Wendigo egy elhagyott szerelmes ember volt, kinek megfagyott a szíve. Ebben az epizódban Piper kerül komolyabb bajba, de mint mindig a két testvére sikeresen megmentik, de nem csak őt, hanem Andy felügyelőt is.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Teliholdas éjszaka van. Piper autója deffektet kap és Phoebe telefonon próbál neki segédkezni. Piper próbálkozik, de rosszul sül el. Felhívja az autóklubot, eközben Phoebe és Prue a Quake-ben arról beszélgetnek, hogy a hugica dolgozhatna Prue-val az aukciós házban. Rövid győzködés után a boszi bele is egyezik és felveszi Phoebe-t.

Piper egyre idegesebb. Elindul egy telefonfülke felé, amikor a mögötte lévő bokorrengetegben megreccsen valami. Körülnéz, majd ijedten tovább megy. Újra az a reccsenés. A boszi hátranéz és meglát a bokrok között egy szörnyet. Befut a telefon fülkébe, majd a szörny utánafut. Pipernek nincs ideje megfagyasztani. A dulakodás közben a szörny betöri a fülke ajtaját és sikeresen megvágja Piper karját. Végül egy Billie nevű férfinek sikerül megmentenie Pipert egy tűzpisztollyal, ugyanis az a lény fél a tűztől.

Piper kórházba kerül, bekötözik a sebét, majd ki is engedik. Megjelenik egy új nyomozó; Ashley Fallon ügynök az FBI-tól. Piper az Árnyékok könyvét lapozgatva rájön, hogy a szörny egy Wendigo. Az első Wendigo egy ember volt, akit elhagyott a szerelme és ő dühből kitépte a szívét. Ám azonban az övé abban a pillanatban megfagyott és átalakult. A Wendigo a telihold három állásában támad. Elmesélte Billie-nek mit tudott meg és a férfi szaladt is, hogy elmesélje Fallon ügynöknek, de a társalgás balul sül el. Billie meggyújtja az öngyújtóját, amitől az ügynök megijed és, hogy Billie ne kürtölje szét, hogy ő a Wendigo kitöri a nyakát.

Piper otthon pihen, amikor Andy és Fallon ügynök elmesélik neki a szörnyű hírt; Billie meghalt. Később Phoebe az aukciós házban rábukkan egy aranykarkötőre. Prue-val megakadályozzák, hogy ezt a tételt elárverezzék, ugyanis Phoebe-nek látomása lesz egy autóbalesetről, aminek folytán egy ötéves kislány elveszik. Segítenek a kislánynak, Terry Lane-nek megtalálni az édesanyját.

További információk[szerkesztés]

Wendigo az Internet Movie Database oldalon (angolul)