Waltham Forest kerület

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
LondonWaltham.svg

Waltham Forest London északkeleti külső részén fekvő kerület.

Fekvése[szerkesztés]

Keleten Redbridge, délkeleten Newham, délnyugaton Hackney kerület|Hackney, nyugaton Haringey és Enfield határolja. Ez a rész egy beépített lakóövezet a eppingi erdő (északra) és a Lee folyó (nyugatra) között. Ezek két zöldövezeti határt képeznek; a terület mintegy ötöde zöldfelület: nyílt terek, parkok, erdők, víztározók.

Története[szerkesztés]

Sok kőkori leletet találtak a környéken. Szétszórva a kerületben találtak római kori leleteket is, így valószínűsíthető, hogy ez egy fontos terület volt a római időkben.

A kerületet 1965-ben Chingford Önkormányzati Kerület, Leyton Önkormányzati Terület és Walthamstow Önkormányzati Kerület összevonásával hozták létre.

A kerület nevét a walthami erdőről kapta, ami eppingi erdőlént él az emlékek tudatában. Az 1878-as eppingi erdőről szóló törvény nemcsak az erdő megőrzésének a fontosságát hangsúlyozza, hanem foglalkozik a környező települések (Chimford, Walthamstow és Leyton) fejlődésével is. A mai kerület a City és az erdő között fekszik, így a terület nagy részén nagyméretű szabadidős fejlesztések vannak.

Körzetei[szerkesztés]

A kerület nagyobb egységei északon Chingford, Walthamstow a központban (ez a közigazgatási központ, itt található az önkormányzat irodája is), Leyton és Leytonstone keleten. Kisebb részek:

Jövője[szerkesztés]

Waltham Forest egyike a 2012-es londoni olimpia helyszínéül szolgáló öt kerületnek.

A tervek szerint itt rendezik majd a kerékpáros versenyszámokat két, egyenként 6.000 fő befogadására képes helyszínen.

Az itteni uszodát a versenyzők a vizes versenyekre történő felkészüléskor használják majd.

Iskolák Waltham Forestben[szerkesztés]

Híres emberek[szerkesztés]

Itt született[szerkesztés]

Itt lakik/lakott[szerkesztés]