Bexley kerület

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
LondonBexley.png

Bexley kerület London külső délkeleti részén fekvő kerület.

Fekvése[szerkesztés]

Bexleyt délen Bromley, nyugaton Greenwich, északon a Temze és a túlparton Havering határolja.

Története[szerkesztés]

A kerületet 1965-ben hozták létre Bexley Önkormányzati Kerület, Erith Önkormányzati Kerület, Crayford Városi Körzet és Chislerust and Sidecup Városi Kerület felének összevonásával.

Közterek[szerkesztés]

Bexley egy, a londoni kertvárosi területhez tartozó nagy zöld felülettel rendelkező kerület. A terület nagy része a Temze folyása mentén kialakult pusztaság, melynek itteni részét Lessness Heathnek neveznek. Itt fekszenek a következő híresebb épületek: Lessness apátság, Danson Park, Hall Place. A felújított Danson ház most nyitva áll a nagyközönség előtt is. A kerület déli részén található a Foots Cray, mely a Cray mellett halad, míg ez bele nem ömlik a Darentbe Dartfordtól nyugatra, s így folyik át a folyó a kerületen.

Körzeti[szerkesztés]

Közlekedés[szerkesztés]

A kerületben a következő vasútállomások találhatók:

Politikai összetétel[szerkesztés]

Ahogy ezen a térképen látható, Bexleynek 21 helyi választókerülete van.

Az összes képviselőre kiterjedő önkormányzati választást tartottak 2006. május 4-én. Ezt megelőzően a Munkáspárt irányította a kerületi képviselőtestületet, mindössze egy fős előnnyel. Az új választásokon a Konzervatívok 23 szavazatot megszereztek a Munkáspárttól, így most a vezető pártnak 54, míg a Munkáspáértnak 9 képviselője van.