Vita:Valerij Vasziljevics Geraszimov

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Malatinszky 1 évvel ezelőtt a(z) Szurovikin lecserélése. témában
Ez a szócikk témája miatt az Oroszország-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Oroszországgal kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

A(z) Valerij Vasziljevics Geraszimov szócikket Malatinszky készítette vagy bővítette lényegesen a CEE Tavasz 2020 nemzetközi szócikkíró versenyre. A cikk témája: társadalom és politika, ország: Oroszország.

Szurovikin lecserélése.[szerkesztés]

Itt megjelent egy mondta, hogy '2023. január 11-én közvetlenül Geraszimov parancsnoksága alá kerültek az ukrajnai háborúban részt vevő oroszországi csapatok, miután az inváziót korábban irányító Szergej Szurovikin tevékenysége sikertelennek bizonyult.' és hivatkozik a szerző a HVG cikkére. Mivel eléggé szúrta a szememet, ez a tényeket meghazuttoló mondat, megnéztem a HVG cikkét, ami köztudottan nyugatpárti lap, hogy miként van ez ott leírva, és meglepetésemre, nem írja azt, hogy Szurovikin sikertelensége lenne az ok. A Wikipédia egy enciklopédia, ahol nem a szerző vágyvezérelt gondalatait szeretnénk viszontlátni, hanem a tényeket, és ami itt elhangzik az fake news még a hivatkozás alapján is. Kicsit tényszerűbben és diverzebben kéne a cikkeket megírni, mert az utóbbi időben nagyon elmentünk a globalista, nyugat-párti, Orbán-kormány ellenes irányba, ami nem méltó egy enciklopédiához! Sorra olvasom a cikkeket a politikusokról, és politikával kapcsolatos témákról, és lesújtó ami itt megy, mert nagyon egyoldalúan van minden bemutatva. De ez ami itt leíródott, ez semmilyen formában nem lelhető fel a HVG cikkében, és amúgy is hazugság. 2A02:2F0E:3102:1D00:916E:6563:D5AA:684A (vita) 2023. január 18., 11:36 (CET)Válasz

Köszönöm az észrevételt, ami annyiban jogos volt, hogy a forrásként megadott HVG cikk valóban nem tért ki Szurovikin tevékenységének sikertelenségére (amiről egyébkény a Szurovikinről szóló cikkben értelemszerűen többet olvashatsz). A csorbát kiköszörülendő hozzáadtam a cikkhez még egy forrást, amely már részletezi Szurovikin főparancsnoki kudarcait. Ugyanakkor bővítettem az érintett bekezdést még egy mondattal, amelyben jelzem, hogy a vezetőváltás hivatalos indoklása a hatékonyság növelése volt. Ennél jobban már nem szeretném cizellálni a dolgot, végre is itt Geraszimov pályafutását mutatjuk be, és ebben egyelőre egy viszonylag rövid epizód az egész ukrán háború.

Arra kérlek még, hogy ha a jelenkori eseményekkel foglalkozó más cikkekben hasonló problémát látsz a tényszerűséggel, akkor jelezd a dolgot a vitalapomon (lehetőleg a fenti teátrális körítés nélkül). --Malatinszky vita 2023. január 18., 15:35 (CET)Válasz