Vita:Valentyina Vlagyimirovna Tyereskova

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Automate planétaire de Huygens.jpg Ez a szócikk témája miatt a Csillagászati műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Misibacsi (vita), értékelés dátuma: 2013. január 15.
Csillagászati szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Hruscsov vezette oltár elé?![szerkesztés]

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!

Akik a korszakot ismerik, segítsenek: mennyire valószínű, hogy két hű Komoszomol-tag, a Vörös Hadsereg két tisztje egyházi esküvőt tartson 1963-ban a Szovjetunióban a párt első titkára jelenlétében? BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2012. március 6., 12:02 (CET)

Az enwiki szerint: Nikolayev and Tereshkova married on 3 November 1963 at the Moscow Wedding Palace. Khrushchev himself presided at the wedding party, together with top government and space program leaders. Ez sokkal inkább polgári esküvőt sejtet, a szocializmusban szokásos rítuspótlékkal. Forrás persze ott sincs... BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2012. március 6., 12:05 (CET)

Kapjunk már a fejünkhöz! "egyházi esküvő 1963-ban, a Szovjetunióban"??? "a párt első titkára jelenlétében"??? Ennek ZÉRÓ valószínűsége van, hogy korrekt legyek. Pár helyen megnéztem, de komoly, megbízható források nem említik, még olyan szinten sem, hogy cáfolnák. Kitalációkat kell cáfolnunk? Hányszor naponta? Nincs forrás = törlés. (egyébként nem "Komoszomol", hanem "Komszomol" - gondolom ez elírás volt). misibacsi*üzenet 2012. március 6., 20:21 (CET)

Azt már nem is fogtam föl tegnap, hogy az oltár elé vezet kizárólag azt jelenti: elvesz feleségül. ;) Az oltárhoz kísér az, amit a szerző itt be akart vetni, de az se jó. Átfogalmazom. BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2012. március 6., 20:33 (CET)