Vita:Törökország–PKK-konfliktus

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Hadtudományi szócikkek (születő besorolás)
Panzer aus Zusatzzeichen 1049-12.svg Ez a szócikk témája miatt a Hadtudományi műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Születő Ez a szócikk születő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Kavics (vita), értékelés dátuma: 2009. január 6.
Hadtudományi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index
Török témájú szócikkek (születő besorolás)
Turkey stub.png Ez a szócikk témája miatt a Törökország-műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Születő Ez a szócikk születő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Teemeah (vita), értékelés dátuma: 2009. augusztus 17.
Török témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

torok konntra kurd demokracia[szerkesztés]

udvozlet mindenkinek.

nos,en csak annnyit szolnek hozza,hogy ez igy ahogy van egy kisse egyoldalunk tunik. ugyanis torokorszagban joval tobb mint 25 millio kurdis el, iranban,szuriaban es iraqban masik 15 millio!!!!!!!!nos ,ezek utan feltennek egy egyszeru kerdest:hogy van az a 21.szazadban,hogy kozel 45 millio embernek nincs sajat orszaga es nincsenek jogaik sehol?terroristanak nevezik oket ,holott csak a sajat foldjukert es eletukert harcolnak! mellesleg megjegyzem a neten olvastam,hogy idoszamitasunk elott kurdis dinasztia volt.a torok kulturat nem ellenoriztem ,de biztos vagyok abban ,hogy ok sehol sincsenek a kurdokhoz kepest.az is felhaborit,hogy akik a torok oldalon elnek nem beszelhetik az anyanyelvuket nincsenek iskolaik ,nincsenek jogaik,folyamatos terrorban elnek az emberek mert a torokok mindent megtesznek annak erdekeben,hogy toroljek oket a fold szinerol!! a masik amit nem ertek,hogy akar torokorszag csatlakozni az UNIOHOZ mikozben gyilkolja a mas nemzetisegueket??? kicsit furcsanak talalom a gondolatot, mikozben csatlakozna az UNIOHOZ tovabbra is uldozne es gyilkolna a kurdokat es hat ne felejtkezzunk meg arrol az aprosagrol,hogy kozben DEMOKRACIAROL beszelunk!! szoval nem ertem en ezt az egeszet torokorszaggal kapcsolatban ugy ahogyan van. ha valakinek esetleg lenne hozzaszolasa az irasomhoz szivesen veszem,de csak tenyeket es valosagot.

mindenkinek koszonom;naty

Kedves Naty, ez itt sajnos nem fórum, hanem enciklopédia, nem ránk tartozik megvitatni a kurdok (vagy bármely más nép) sorsát, státuszuk jogosságát vagy nem jogosságát. Javaslom inkább hasonló témákkal foglalkozó fórumokra írj, van belőlük pár a neten. A cikk források alapján íródott, ha tudsz olyan megbízható, komoly forrást (tanulmányt, nemzetközi nagy napilapot stb), ami szerint 25 millió kurd él Törökországban, a számot át lehet javítani. A népszámláláskor azonban nem kötelező bevallani a nemzetiséget (sőt, ha jól tudom, hivatalosan nem is jegyzik a nmezetiségek számát, mert Törökország nemzetállamnak tartja magát), így pontos adatok nincsenek a Törökországban élő bármely kisebbség számáról. A 25 milliót kicsit soknak tartom, a 70 milliós össznépességhez képest, pláne hogy az a régió a ritkábban lakottak közé tartozik. :) Az általános nemzetközi szakvélemények szerint is 11-15 millióra tehető a kurdok száma Törökországban. – Timish Templatetools-purple.svg sablongyári üzenőfal 2010. január 18., 16:21 (CET)
Ezek mellett, Naty ne agódj, Törökország nem fog addig belépni az Európai Unióba, amíg ezen problémán kívül még sok minden mást meg nem old. Bővebben lásd a Törökország csatlakozása az Európai Unióhoz című cikket. Az sem feltétlen biztos, hogy be akar igazán, azaz politikai-gazdasági kapcsolatai a jövőben hogy alakulnak az EU-val. Az ország fejlődése mindenkinek érdeke. Továbbá természetesen azon is illik elgondolkodni, hogy Törökországon túlmenően a többi érintett ország (Irak, Irán, Szíria, Örményország) miért nem akar magából kiszakíttatni területet a későbbi Kurdisztán javára. --Gyantusz vita 2010. január 19., 04:13 (CET)
"...ne agódj, Törökország nem fog addig belépni az Európai Unióba, amíg ezen problémán kívül még sok minden mást meg nem old. Bővebben lásd a Törökország csatlakozása az Európai Unióhoz című cikket." Abban a cikkben a KURD szó, kifejezés elő sem fordul. Ezek szerint egyáltalán nem okoz problémát a kurd kisebbség elnyomása és üldözése a csatlakozási tárgyalásokon? Vagy a szócikk írója, jelentéktelen, említésre sem méltó problémának tekinti...? --Holdkóros vita 2015. július 27., 00:07 (CEST)