Vita:Szeged Jazz Napok

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Karmela 10 évvel ezelőtt a(z) Az üzenetváltás helye és a logo sorsa témában
Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Bővítendő Ez a szócikk bővítendő besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Kevéssé fontos Ez a szócikk kevéssé fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Ary (vita), értékelés dátuma: 2014. november 7.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Engedélykérés[szerkesztés]

Ez az engedélykérés a teljes cikkszövegre vonatkozik?

--Karmela posta 2012. december 28., 17:47 (CET)Válasz

[szerkesztés]

A cikknek csaknem felét kitevő, az olvasást zavaró mértékű, ilyen módon nem csak felesleges, de kifejezetten zavaró linkiwtömeget teljes egészében kivettem, mert ennyit végig sem érdemes nézni. Beszéljük meg egyenként, ha valamelyik közülük valóban fontosnak ígérkezik.

--Karmela posta 2012. december 28., 17:59 (CET)Válasz

Mivel Szerkesztő:Xadusx levele nem privát jellegű, teljes egészében idemásolom. --Karmela posta 2013. szeptember 20., 09:19 (CEST)Válasz

Kedves Kamela!

Hozzászólásával egyetértünk, de tudni kell, hogy a linkeket nem saját ötletből, hanem Wikipedia-javaslatra illesztettük be. Tanulva a történtekből, a tartalom ezen részén található összes linket megszüntetjük. Ellenben indokoltnak tartjuk a linkeket az aktuális (most 2013-as), pillanatnyilag frissítésre (engedélyezésre) váró művészek esetében, mivel róluk ilymódon a Wikipedia olvasói további ismeretekhez juthatnak.

Viszont nekünk is van egy sajnálatos észrevételünk: miért tűnt el a fesztivál emblémája a szócikkből?! A Szegedi Jazz Napok hivatalos logójáról van szó, melyet több mint 40 éve használunk és védjegye a találkozónak. Tudnia kell, hogy az ilyenfajta egyoldalú "lemeszelés" a fesztivál művészetpártoló közösségében sokakat sért, ezért nyomatékosan kérjük, hogy emblémánkat haladéktalanul helyezzék vissza. Ha bármi gondjuk van ezzel, akkor kérjük, sürgősen írják meg, hogy mi az?

Mielőbbi válaszra lenne szükség, köszönettel,

Sáfár Ádám Wikipedia-kapcsolattartó, Szeged Jazz Days (Szegedi Jazz Napok)

A választ kicsit lejjebb, a #Az üzenetváltás helye és a logo sorsa szakaszba fogom írni. --Karmela posta 2013. szeptember 20., 11:04 (CEST)Válasz

Kétes tartalom[szerkesztés]

Kaptunk egy emailt (otrs id 2012110610006396) hogy a cikk állítólag – de nem pontosítva – szerzői jogi problémákat tartalmaz, illetve pontatlan (pontosabban a cikket láthatóan író szervezet állítólag nem a tényeknek megfelelő arányban szerepeltette a résztvevőket). Kaptunk egy publikációlistát is, ha ellenőrizni akarjuk:

--grin 2013. február 3., 16:48 (CET)Válasz

vitalapi üzenet[szerkesztés]

(Vitalapomra kaptam...)

Kedves grin!

A "Kétes tartalom" című bekezdésben olvasható beírásához az alábbiakat kell hozzáfűznünk:

- Nincs tudomásunk arról, hogy a SZEGED JAZZ DAYS szócikkhez küldött információink bármelyike "szerzői jogi problémákat" tartalmazna.

- Valószínűsíthető, hogy a "pontatlanság" és a résztvevők "nem a tényeknek megfelelő arányú szerepeltetése" megjegyzések a fesztivál 1992-1998 közti időszakát összefoglaló bekezdésre vonatkoznak, ezért azt Szerdahelyi Zoltán: "Volt egyszer egy fesztivál... A Szegedi Jazz Napok története 1991-1998" című, saját kiadású művében talált adatokkal kibővítettük. Álláspontunk szerint azonban azt semmi sem indokolja, hogy a fesztiválon valaha fellépett minden művész nevét egy wikipédi-oldalon felsoroljuk, ezért itt is csak a kiemelkedő előadók említését tartjuk tárgyszerűnek. A frissítés jelenleg engedélyezésre vár.

- Az ellenőrzésre ajánlott "publikációs lista" további 4 tétele közűl 3 egyáltalán nem tartalmaz semmilyen összefüggést a Szegedi Jazz Napokkal, a hivatkozott című 2001-es szakdolgozat pedig nem található az interneten.

Kérjük, hogy a fentieket tegye elérhetővé a "Szeged Jazz Days" szócikkhez tartózó Vitalapon.

Köszönettel,

Sáfár Ádám Wikipedia-kapcsolattartó, Szeged Jazz Days (Szegedi Jazz Napok)

Az üzenetváltás helye és a logo sorsa[szerkesztés]

Kedves Sáfár Ádám (Szerkesztő:Xadusx)

Javasolom, hogy a jobb áttekinthetőség érdekében a Szeged Jazz Days cikkel kapcsolatos üzenetekkel szorítkozzunk erre a lapra. Látom, hogy Private Music vitalapján, Grin vitalapján, Tambo vitalapján, Tambónak, Grinnek és nekem küldött levelekben folyt eddig az üzenetváltás.

Feltételezem, hogy Szerkesztő:Private Music is azonos önnel, így van?

A linkekre vonatkozó megjegyzéseiből úgy érzem, hogy a Wikipédia szerkesztésének elveiben és gyakorlatában még nem mozog otthonosan. Szívesen segítek ha szeretné, de ehhez azt kérem, hogy mindig pontosan nevezze meg, hogy milyen című cikkre, milyen néven feltöltött képre, melyik cikknek vagy szerkesztőnek a vitalapján hagyott üzenetre vonatkozik egy-egy kérdése, mert a nekem küldött leveléből mindez hiányzott, és ez megnehezítette a számomra az utánanézést.

Ami a Fájl:Szeged-Jazz-Days-Logo.png képet illeti:

Szerkesztő:Private Music töltötte fel a Wikipédiára, és nem nevezte meg sem azt, hogy milyen forrásból származik, a szerzőjét sem, és azt sem, hogy milyen licenc alapján töltötte fel. Szerkesztő:Tambo, aki levelezésben volt Private Music-kal, 2012. október 12-én kiegészítette a feltöltést azzal a megjegyzéssel, hogy „engedélykérés folyamatban”. Mivel azonban a logóra vonatkozó jogokkal rendelkezőktől 2012. december 21-ig semmiféle engedély nem futott be az engedélyezések lebonyolításával foglalkozó bizalmi szerkesztőkhöz, a kétes joggal használt képet Hungarikusz Firkász adminisztrátor törölte.
A képet azonban egy adminisztrátor bármikor helyre tudja állítani és újra használatba is lehet venni, feltéve, hogy a WP:OTRS helyen leírt módon egy engedély érkezik, mégpedig lehetőleg a mintaleveleknek megfelelő formában.

--Karmela posta 2013. szeptember 20., 11:29 (CEST)Válasz