Vita:Payer Imre (költő)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Hungarikusz Firkász 10 hónappal ezelőtt a(z) Lektorsablon indoklása témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Lektorsablon indoklása[szerkesztés]

A 2023. március 23., 11:39‎ és 2023. június 23., 12:32‎ közötti bővítéssel több, a Wikipédiára nem megfelelő formátumú és tartalmú szöveg került.

  1. Egy részük nincs forrásolva, holott, élő személyről lévén szó, a WP:ÉLŐ ezt megköveteli.
  2. Elavuló megfogalmazás került be.
  3. A szöveg egy része pedig elfogulttá teszi a szócikket.
  4. Az idézetek nincsenek megfelelően elhelyezve, egyes helyeken pedig jelezve sem, hogy az idézet, amit irányelv/útmutató is kötelezővé tesz. Ha nincs jelezve, hogy a szöveg idézet, akkor gyakorlatilag jogsértő, hiszen szó szerint tartalmazza a forrás tartalmát, amire a szerző nem adott engedélyt, és olyan szövegrészről van szó, ami nem bárki által megalkotható, és nem olyan, amely nem engedélyköteles (nem életrajzi adat, stb.)

Sajnos a szöveget felvivő szerkesztővel érdemben nem lehet kommunikálni, ezért másodvéleményeket és hozzájárulásokat igényel a szócikk. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. június 24., 03:21 (CEST)Válasz