Vita:Pap Gábor (művészettörténész)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt 2A02:C7C:7561:E200:E531:F697:6CE2:6FF2 2 hónappal ezelőtt a(z) Pap Gábor szócikk témában
Ez a szócikk témája miatt az Irodalmi műhelyek érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Irodalmi témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Annak ellenére, hogy élő személy, valami halvány említést azért kellen tenni arról, hogy milyen sok ostobaságot hirdet ez a "művészettörténész". Ha valaki elolvassa a szócikket, olybá tűnhet számára, hogy Pap Gábor nézeteit a tudományos közélet többsége elfogadja.

Kaboldy vita 2015. november 10., 16:55 (CET)Válasz

Mindenkinek mondom, hogy nem érdemes ezen a platformon tudományos fejtegetéseket művelni, viszont, ha valaki (jelen esetben Pap Gábor) elnyeri a Magyar Művészeti Akadémia díjat, valamint a nemrég elhunyt Jankovics Marcell első számú mestere volt, akkor az Ő művészet- és irodalomtörténeti megközelítésének, munkásságának helyet kell adni ezen a Wikipédinán is. Az más kérdés, hogy ki mivel ért egyet és mivel nem. Példa: én semmivel sem értek egyet, amit és ahogyan Jeff Bezos művel, de attól még hajlandó voltam nulláról elkészíteni, néhány éve – javarészt – a róla szóló magyar nyelvű szócikket, itt a Wikipédián. Ledessenator vita 2021. május 31., 13:36 (CEST)Válasz

Csak nem független, közvetlenül a személéhez kötődő forrásokat hoz a cikk. Munkásságát komoly tudós egyetlen egy sem ismeri el, a cikk félrevezető. – Szilas vita 2020. január 13., 13:55 (CET)Válasz

Attól függ, kiket értünk az "úgynevezett" tudományos közélet, vagy "komoly tudós" alatt? Ha pl a "finnugristákat" akkor nevetnem kell. Ez egy általánosító és ráadásul nem is igaz állítás, kedves Szilas - revidiálja tudománytalan nézeteit. 2A01:5D0:8679:F300:1491:41E3:390C:80F9 (vita) 2021. május 30., 13:52 (CEST)Válasz
Aztán mi köze is van Pap Gábor hagymázas vízióinak a finnugor elmélethez? Még ha nyelvi kérdésekkel foglalkozna, talán lehetne. Tájékoztatásul közlöm, hogy a finnugor elmélet egy nyelvelmélet, amivel bár én se értek egyet, de ettől még nem kell keverni a szezont a sezlonnyal. – LApankuš 2021. május 31., 08:44 (CEST)Válasz

Pap Gábor szócikk[szerkesztés]

A Pap Gábor szócikk miatt önöket be lehet perelni.

Példák a szócikkből: "a Kádár-rendszer kegyeltjeként a médiában töltött be fontos és befolyásos pozíciókat", "Pap Gábor súlyosan nárcisztikus és intoleráns személyiségét jól mutatja a Csomor Lajos ötvössel való viszonya", "Pap Gábor önjelölt táltosként viselkedik. Karizmatikus, jó retorikai képességgel rendelkező egyénről lévén szó, mondandói – bár teljes mértékben elrugaszkodottak a valóságtól – mégis valósággal hipnotizálják a híveit, ezáltal erős csoportképző hatással bírnak. Pap Gábornak az okkult, ezoterikus és neopogány tanaitól az áltudományokra vevő, dilettáns rajongói megkapják, amire vágynak: a különlegességük „bizonyítékát”, ennek alapján pedig egy nemzeti elithez tartozónak tekinthetik magukat, amiért nekik egyáltalán tudomásukra jutottak ezek az „információk”.", "az előzetes prekoncepcióihoz igyekszik a tényeket igazítani, meghamisítva és eltorzítva a tényeket. Áltudományos, ezoterikus elméleteivel a magyarországi tudományos közösségen kívül áll, elméleteit a tudomány elutasítja.[2][3][4][5]" - idézetek ellenkeznek az önök által megfogalmazott Wikipédia Élő személyek életrajza irányelvekkel, mint például:

"Élő személyek életrajzát felelősségteljes módon, konzervatív, semleges, enciklopédikus hangnemben kell írni.

Az adminisztrátorok, ha források nélküli és vitatható hangnemű életrajzi szócikket találnak, amelynek nincs korábbi, semleges nézőpontú változata, azt azonnal, szavazás nélkül törölhetik.

Bármely, egy élő személy életrajzában szereplő állítást, ami, ha nem igaz, rágalmazó lehet, forrásokkal kell alátámasztani. Megbízható külső források nélkül a szócikk sérti a nem saját kutatómunka és az ellenőrizhetőség irányelvét, és rágalmazási vádak alapjául szolgálhat.

Azokat az információkat, amelyek csak elfogult weboldalakon vagy kétes hírű újságokban szerepelnek, óvatosan kell kezelni, és amennyiben negatív tartalmúak, egyáltalán nem szabad felhasználni. Saját kiadású könyvekben, kis példányszámú magazinokban vagy blogokban megjelent információkat szintén tilos felhasználni, kivéve, ha maga az érintett írta."

Továbbá csatolok egy videót is, amelyben maga Pap Gábor közli a véleményét.

Kérem a szócikket azonnal törölni szíveskedjenek hiteltelenítés, rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt.

https://www.youtube.com/watch?v=NlTE7sGSmAQ

2A02:C7C:7561:E200:E531:F697:6CE2:6FF2 (vita) 2024. március 8., 04:24 (CET)Válasz