Vita:Mobilasz.hu

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Gg. Any 4 évvel ezelőtt a(z) Törlési megbeszélés eredménye témában

A reklámszöveg nem azonnali törlést, hanem TMB-t igényel[szerkesztés]

Az utóbbi napokban elharapódzik az a szokás, hogy tájékozatlan új szerkesztők egyértelműen reklámjellegű szövegét azonnali törlésre jelöltiek.

Ez szabálytalan!

A "Reklám a Wikipédiában" című oldalon egyértelműen az áll, hogy "Azok a pusztán reklám célját szolgáló cikkek, amelyek a nevezetesség követelményeinek nem tesznek eleget, egy törlési megbeszélés keretében törölhetőek."

Ennek a szabálynak érvényt kellene szerezni, mivel az azonnali törlés a Wikipédia mozgalmi jellegének teljes mértékű tagadásával jár és nem is biztosít lehetőséget arra, hogy esetenként bárki bebizonyítsa a nevezetességet.

Azt kellene megértenie minden rutinos szerkesztőnek, hogy az újoncok jelentős részének fogalma sincs a Wikipédiáról. Az ilyen marketingcélú cikket feltételezésem szerint olyan fiatal, csekély üzleti tapasztalattal rendelkező kezdő szerkesztők írják, akiknek a főnöke/vagy a cég tulajdonosa egyszerűen feladatként adja, hogy jelenítse meg a céget az összes közösségi lapon.

Már írtam az illetőnek, aki névvel jelentkezett be és megérdemli, hogy feltehesse a kérdéseit a Wikipédia igényeivel kapcsolatban.

Az azonnali törlés az újonc felé egy barátságtalan lépés még akkor is, ha az esetek többségében néhány napon belül ki fog derülni, hogy tényleg nem nevezetes a cég. De mitől olyan sürgős a törlés, hogy még időt sem hagytok pl. nekem arra, hogy a nevezetességet megvizsgáljam?--Linkoman vita 2019. május 28., 12:33 (CEST)Válasz

Rendben, akkor törlési megbeszélésre viszem negyed óra múlva. Apród vita 2019. május 28., 12:36 (CEST)Válasz

Negyedóra nyilvánvalóan nem elég[szerkesztés]

Vicces lenne, ha úgy alkalmaznánk az idézett szabályt, hogy pár perccel a felküldés után már elindítjuk a TMB-t. Írtam felküldőnek - honnan tudná, hogy azonnal lépnie kell, különben törlik a cikkét? Miért olyan sürgős ez?

Ráadásul az újoncok tájékoztató szövegében sincs benne az ajánlás, hogy sürgősen térjenek vissza a cikkre, amit elkezdtek. A negyedóra nyilvánvalóan nem elég. Még akkor sem, ha meggyőződtem már arról, hogy a cikk témája egy kereskedelmi portál és a cikk szöveg nem maradhat meg.

Azon csodálkozom, miért nem adunk legalább annyi időt ennek a cikknek, mint mondjuk a szubcsonkoknak. Azok sem maradnak meg túl sokáig.--Linkoman vita 2019. május 28., 12:49 (CEST)Válasz

Jó, akkor többet várok. Apród vita 2019. május 28., 12:57 (CEST)Válasz

@Apród: -Köszi, ennyi épp elég volt...--Linkoman vita 2019. május 28., 13:12 (CEST)Válasz

Törlési megbeszélés eredménye[szerkesztés]

Törlési megbeszélés eredményeképpen törölve. Gg. AnyÜzenet 2019. május 28., 13:49 (CEST)Válasz