Vita:Mini (autómárka)

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Ary 13 évvel ezelőtt a(z) Az egész cikk rossz irányba halad témában
Ez a szócikk témája miatt a Közlekedésműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Andrew69. (vita), értékelés dátuma: 2012. október 9.
Közlekedéssel kapcsolatos szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Mini története[szerkesztés]

A Mini története az egyik legbonyolultabb minden idők autótípusai között. Egy lexikoncikknek ezt legalább annyira tartalmaznia kell, mint a jelenlegi modellválasztékot.
Ráadásul a Mini eredetileg egy modell volt (tervezője a méltán világhírű Alec Issigionis), 1959-ben.
A jelenlegi szöveg nem rossz, csak látható, hogy egyetlen friss forrásból dolgozott az illető.
Szívesen segítek, ha megtalálom a jegyzeteimet.--Linkoman vita 2010. április 8., 17:18 (CEST)Válasz


Részemről ennyit tudtam segíteni, az eredeti szócikket lefordítottam magyarról magyarra, ami azt jelenti, a jobb érthetőség kedvéért némileg átfogalmaztam és minimális formát is adtam neki. A további munkálatokat másnak kell végeznie, mert hogy a Miniről csak annyit tudok, hogy a hatvanas években brit zászló mintára festve kultikus pop-autó volt. Livvyfan vita2010 április 25 1:45 (CET)


Modellfrissítés előtti információk[szerkesztés]

Kedves szerkesztő!

Én nem véletlenül írtam át a cikk műszaki tartalmát, ugyanis ami most fent van a lapon, azok az információk elavultak, és hiányosak! A Mini a közelmúltban megújította modelljeit, így műszak adataik némiképp megváltoztak! Továbbá a kínálatban megjelent egy új, kompakt terepjáró, a Coutryman, aminek már a Magyarországi forgalmazása is elindult. Én elfogadom, hogy nem vagyok elég művelt ehhez a lexikonhoz, de a hobbimból kifolyólag sokat foglalkozom a Minivel, és folyamatosan tájékozódom iránta, megbízható és hivatalos helyekről, ezért az összes műszaki adatot tudom! Én megpróbáltam átírni, de valakinek mindig baja van vele. Az olvasóközönség azért látogat erre a weblapra, mert meg szeretne valamit tudni az adott témában. És az emberek naprakész, friss információkat keresnek. nem írom le többször, hogy mi mennyi, mert itt úgysem az számít, hogy pontos e az információ, hanem az hogy nyersen, tankönyvszagúan legyen megfogalmazva. Én úgy gondolom, hogy ezt a lapot főleg gyerekek nézik az iskolához, és én állítom, hogy a gyerekek nagy százaléka nem fogja érteni a latin szakszavakat. (persze most nem feltétlenül erről a cikkről van szó) Na, most hogy leírtam a mondanivalómat, bocsánatot kérek az itt jelenlevők szerint nyomdafestéket nem tűrő szóhasználatomért, letilthatnak, kitörölhetnek, én csak segíteni akartam. Viszontlátásra! – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Mini Cooper S (vitalap | szerkesztései)

Nem csak a műszaki tartalmat frissítetted, hanem megadtál eladási árakat (szigorúan tilos!), és telepakoltad enciklopédiába nem való kifejezésekkel a szócikket (itt a szerksztéseid visszavonása előtti állapot, megnézheti bárki). Műszaki tartalom frissítésével nem lenne probléma, de ezzel együtt ez nem a Mini reklámoldala, nem az aktuális kínálatot kell bemutatnia mindenáron, hanem a fejlődésének a történetét, az egyes típusok változását. Jó lenne, ha elolvasnád a vitalapodra belinkelt üdvözlő boxban lévő útmutatókat és irányelveket, mielőtt a rajongói honlapodra való mondataidat ide is beírod! És írd alá a hozzászólásaidat! Alap. – Ary vita 2010. június 28., 20:02 (CEST)Válasz

Nos, mivel nekem mostmár meg van tiltva, hogy szerkesszem, azért megkérek valakit, aki lesz olyan kedves, és kicseréli az adatokat arra, ami a valós, és a teljes kínálatot felteszi (Countryman), úgy ahogy neki tetszik, vagy az itteni szabályok azt lehetővé teszik. Mondjuk aki meg szeretne tudni valamit a miniről szerintem nem itt fog körülnézni, mert ha ez egy ilyen fapofa oldal, akkor inkább felkeres egy rajongói honlapot, mert akkor legalább tudja, hogy nem egy szürke 5 ös golf, hanem egy olyan autó a Mini ami tényleg egy élmény, még akkor is, ha nem vezeti az ember. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Mini Cooper S (vitalap | szerkesztései)

Üdvözletem!

Most regisztráltam a Wikipédia rendszerébe, azért, mert ebben a cikkben hiányosságokat fedeztem fel. Először is az adatok tényleg elavultak egy kicsit, ugyanis ebben az évben a Bmw frissítette a kisautócsaládot, ami a motorpalettára, és kis mértékben a kinézetre is kiterjedt. A megfogalmazás ugyanakkor rossz volt, a stílus pedig nem enciklopédiába való. Ezért frissítem a szócikk tartalmát.

Egyáltalán nem sikerült a stílusodon javítanod. PL.: "lelkesítő hanggal sarkallja az embert merész cselekedetekre". Pont úgy hangzik, mint egy semleges szócikk, igaz? Nevetséges. Szerintem egyébként, te ugyanaz vagy, aki eddig Mini Cooper S néven ámokfutott itt. – Ary vita 2010. július 12., 21:36 (CEST)Válasz

Az egész cikk rossz irányba halad[szerkesztés]

Aligha van olyan autótípus, amely olyan sok néven jelent meg, mint a Mini. Ezt a BMC idején "badge engineering"nek csúfolták, vagyis nem a műszaki tartalom, hanem csak a típus neve változott. Minderről a cikk sajnálatosan keveset tud.
A BMW tulajdonában álló márka egy lexikon számára nemcsak a számos modell és modellváltozat összes műszaki adata miatt érdekes. Az aktuális műszaki adatok összezsúfolása pedig legfeljebb a rajongóknak jó. --Linkoman vita 2010. július 13., 10:55 (CEST)Válasz

Teljesen egyetértek Linkomannal. Vesd össze: en:MiniAry vita 2010. július 13., 11:45 (CEST)Válasz