Vita:Menyhárt Jenő

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Crystal Clear app kguitar.png Ez a szócikk témája miatt a Könnyűzenei műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Ary (vita), értékelés dátuma: 2017. május 3.
Könnyűzenei témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

A megállapítás, miszerint nem jelenhettek meg hivatalosan műveik, azaz Menyhárt Jenő esetében az Európa Kiadóra kell gondolni, nem igaz, ill. csak részben igaz, mert volt ugyan olyan anyaguk, ami nem jelenhetett meg, ugyanakkor a 80-as években két lemeze is megjelent Magyarországon a zenekarnak. Az egyik a Popzene c. lemez volt (1987, Hungaroton) http://passzio.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=39113, a másik pedig a Szavazz rám! (1989, Hungaroton) https://www.discogs.com/Eur%C3%B3pa-Kiad%C3%B3-Szavazz-R%C3%A1m/release/4086887 címet viselte. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Lleho (vitalap | szerkesztései) 2018. november 8., 14:25‎ (CET)

Ez annyira igaz, hogy a Popzene album 1987-ből itt van a könyvtárszobámban. 1987-ben meglehetősen korlátozott anyagi eszközökkel rendelkeztünk, így elosztoztunk, hogy ki melyik lemezt veszi meg és lemásoltuk egymásnak – mivel büntetőjogi értelemben már elévült cselekmény, így leírhatom –, bár valamelyest röstellem. Rám az aktuális időszakban a Popzene jutott és bevallom, akkoriban nem sok mindent tudtam az Európa Kiadóról, a Popzene címadás meg kifejezetten riasztott, de aztán, amikor feltettem a lemezjátszóra és az első dal introja lement és jött az a visszahúzott funkys verse, meg a chorus-os refrén, akkor azért megtértem – meglehetősen húzós anyag. --PallertiLapin.svgthe cave of Caerbannog 2018. november 8., 15:07 (CET)