Vita:Matula Magazin

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Apród 5 évvel ezelőtt a(z) botrányok témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Informatikai szócikkek (besorolatlan)
Sajtóval kapcsolatos szócikkek (bővítendő besorolás)

botrányok[szerkesztés]

Az oldal provokatív cikkei több botrányt kavartak. Ide tartozik a Matula egyik allapjának (IZsDD) botránya. A 2004 decembere óta működő "zsidóadatbázis" ügyében (a "szolgáltatás"-nak egy magyar közéleti szereplő nevét megadva, az "eldönti", az illető "zsidó"-e) a választásokon a MIÉP-pel Harmadik út néven induló Jobbik Magyarországért Mozgalom 2005 júliusában tett feljelentést (közösségellenes izgatás gyanúja miatt), azóta jórészt illetékességi huzavonával telt az idő. A rendőrség a XV. kerületi ügyészség utasítására végül ismeretlen személy ellen kezdett nyomozást "különleges személyes adattal" elkövetett visszaélés megalapozott gyanújával. A szolgáltatás szerzője és a Matula egyik alapítója az Index portálnak is munkatársa. Jobboldali szervezetek a Matula.hu-t SZDSZ-közeli portálnak tartják [1].

Forrás: MNO

@Gubbubu: lektor sablont tettem ki a szócikkre és néhány szakasszal lejjebb a lektor sablon indokát. Tudsz segíteni a szócikk javításában? Apród vita 2019. január 22., 01:53 (CET)Válasz

Miért?[szerkesztés]

Van valakinek hivatkozható információja, hogy miért nem lesz több matula? És mit értenek az alatt Most az egyszer minket csináltak ki ? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 193.225.226.189 (vitalap | szerkesztései)

Források és jegyzetek[szerkesztés]

  1. [1]

Lektor[szerkesztés]

Erre a szócikkre azért tettem ki a lektor sablont, mert a szócikk mondatai aggályokat ébresztettek bennem. Pl. A név nem a Tüskevár-féle Matula bácsitól ered, hanem a Két férfi, egy eset című német krimisorozat magánnyomozójától, Josef Matulától, akit Claus Theo Gärtner alakított. Mi az, hogy a név? Nem inkább a magazin neve? Mi az, hogy nem Matula bácsitól ered? Mondta valaki, hogy Matula bácsitól ered? És tényleg Claus Theo Gärtnertől ered a magazin neve?

És itt van ez a mondat: Így – a jelek szerint „külső hatásra” – szűnt meg a Matula. Ugyanakkor – állítólag – a szerzők valójában egyszerűen csak megunták, és ezért, nem pedig külső nyomásnak engedve döntöttek a bezárása mellett. Ha ez igaz, akkor a fenti búcsúközlemény is egyfajta hoax. Néztem, néztem, hogy amilyen formában ezeket a mondatokat is megfogalmazták, oly távol esik a lexikális hangvételtől... Aztán kiderült számomra laptörtenetből, hogy mindezeket 2007-ben anon szerkesztők írták be a szócikk megírásának kezdetekor.

És ami ugyancsak nem elhanyagolható dolog, hogy a szócikk nem rendelkezik olyan forrással, ami független volna. Csak a magazin bezárt honlapjának linkje van a végére téve. Apród vita 2019. január 22., 01:48 (CET)Válasz