Vita:Magyar Kommunista Ifjúsági Szövetség

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Psi2.svg Ez a szócikk témája miatt a Pszichológiai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nélkülözhetetlen Ez a szócikk nélkülözhetetlen besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Partmoso (vita), értékelés dátuma: 2016. szeptember 12.
Pszichológiai témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

A valószínűleget kivettem újra, mert ide a tényeket kéne beírni. ha forrással alátámasztható, akkor mehet a cikkbe. Leicester 2006. január 31., 15:34 (CET)

Szia, Kata! Én nem gondolom, hogy a KISZ szélsőbaloldali szervezet lett volna. Baloldali, politikai, ifjúsági tömegszervezet igen, de SZÉLSŐbalos nem. Ezt mindig az adott időszak politikai struktúrája határozza meg, és emlékszem több éves alapszervezeti KISZ-titkári tevékenységem során napirenden voltak a különböző, akkor szélsőbalosnak számító szervezetek (a nepáli Maoisták, a perui Fényes Ösvények, ...) elítélése érdekében összehívott taggyűlések... . Gondold meg, kérlek! --Burumbátor társalgó 2006. december 2., 05:18 (CET)

1944.10.28 előtt[szerkesztés]

"1944. október 28-án alakították újjá a Kommunisták Magyarországi Pártjának kezdeményezésére, majd 1956. októberében megszűnt."

Ezek szerint előtte is léteznie kellett. Erről nincs valami adat? Üdv: Tamaas 2006. december 6., 20:51 (CET)

Minek a külügyi bizotttságról külön szócikket nyitni, itt jobb helyen lenne.--Linkoman 2007. március 30., 16:23 (CEST)

Alapszervezet - Csúcsszervezet[szerkesztés]

Alakuláskor volt olyan irányzat - akárkit nem veszünk be. Győzött - mindenkit be kell venni! Legalábbis kezdetben nem lépett be mindenki. Volt szó arról, ütközik-e a vallással. Volt vezetői továbbképzés. Bp.XI. kerület titkára az 1960-as években - tanár volt. Az 1970-es években próbáltak „Vita-köröket” szervezni. Voltak „témakör-füzetek” nálunk nem volt vita. Elhangzott a téma, „letudtuk”, vitakedv semmi munka után. A „klub-délután” működött. KISZ-kirándulás meghatározó volt. Partmoso vita 2016. szeptember 9., 17:22 (CEST)

Elnézést, a személyes emlékeken alapuló bekezdést kivettem, átemelem ide. Egyrészt a személyes emlék a Wikipédián nem forrás, másrészt ezek az emlékek elég elnagyoltak és egy szűk időintervallumra és néhány konkrét szervezetre vonatkoznak, általánosításra ezért nem alkalmasak.

A kivett bekezdés:

Létrehozásához legalább 3 fő kellett, de célszerű volt legalább 7-10 fő. Kis létszám esetén csak titkár volt. Nagyobb létszámnál vezetőség alakult. A hármas vezetés: titkár, szervező, gazdasági. A vezetőség bővülésekor páratlan a létszám, szavazás miatt. Volt tagnyilvántartó, ahol a lakcím is szerepelt. Középiskolában - egy osztály = egy alapszervezet. A csúcs összefogta az osztály - alapszervek működését. Vállalatoknál, [BGTV] a csúcs a felmérő osztályok, csoportok alapszerveinek munkáját fogta össze. Katonaságnál [Hírzászlóalj] egy század = egy alapszerv. Másodéves lett a titkár. A politikai tiszt mellett KISZ segítő tiszt volt a zászlóalj-közvetlen vezetésben. Külföldi Ösztöndíjasoknál - Érdekképviselőként működött, keveset tudok róla. Forrás: személyes tapasztalat.

– Peyerk vita 2016. szeptember 12., 09:00 (CEST)