Vita:Liptai Claudia

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Xbspiro 13 évvel ezelőtt a(z) Story ötcsillag díj témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Életrajzi szócikkek (bővítendő besorolás)
Filmekkel kapcsolatos szócikkek (bővítendő besorolás)

Kép figyelmeztetés[szerkesztés]

A következő képeket törölték vagy törlésre jelölték a Commons-on. Mielőtt eltávolítod a képet a szócikkből ellenőrizd a Commonsbeli lapját a képnek, hátha időközben visszavonták, vagy hibát követtek el a törlésre jelöléssel. A kivett képet próbáld meg helyettesíteni egy másikkal.

Miután megoldottad a problémát, kérlek azt jelezd itt az üzenetet létrehozó sablon „|status=” sorában.

Ezt az üzenetet a CommonsTicker írta.

-- CommonsTicker 2007. május 3., 04:13 (CEST)Válasz

Némi túlzás és részrehajlás érezhető.[szerkesztés]

Az Internet Movie Database írja róla: "Ez a vörös hajú színésznő vitathatatlanul a magyar showbusiness királynője. Az ő királynői alakjában Drew Barrymore arcátlan magabiztossága és Sophia Loren elegáns szépsége egyesül. Sokan őt tartják az első olyan magyar színésznek, aki Lugosi Béla után meghódíthatja Hollywoodot."

Az Imdb-ben az ilyen bejegyzések nem tíltottak. Mivel bárki bármit beírhat egy színészről, ezért nem tekinthető hiteles forrásnak. Az ilyen méltatást én kicsit túlzónak tartok, még ha idézet is a wikin. Majd ha befut Hollywoodban, akkor idézzünk ilyet egy színészről.

Névtelen levél[szerkesztés]

Névtelen levelekre nem kéne reagálni, de mégis befolyásolta a szócikket, ezért megteszem. Azt én idéztem az IMDb-ből, de te ha már kritikai észrevételt teszel, legalább szignózd, mert így nem ér semmit ez a megjegyzés, ráadásul még inkább elfogult és szubjektív. Mivel jelöltem a forrást, és idézőjelek közt szerepel, így nem egyéni véleményt fejez ki, azt lehet vitatni, de attól még nem helytelen. Az ún. hivatalos életrajzi lexikonokban is mennyi szubjektív vélemény megtalálható, akkor ez is elviselhető. Én nem mondom, hogy igaz, de találó és szellemes, ezért tettem bele. Az esélyesnek kikiáltott Dobó Kata se tudta meghódítani Amerikát, pedig folyton erről lehetett hallani pár évvel ezelőtt, de azóta visszatért a földre. Szóval oda is be lehetne illeszteni ilyesmit, és semmi gond nem lenne vele szerintem. Akinek nem tetszik a jellemzés (biztos egy kollégájának nem tetszik, hiszen sok az irígye), az írja mellé a sajátját, persze idézőjelek között, és megfelelő forráshellyel ellátva.

Még annyit, hogy az ún. történelmi személyiségek között is mennyi elfogult jellemzés van, és sok olyan, amit semmi forrás nem támaszt alá, csak az utókor bélyegezte meg ilyennek vagy olyannak, vagy dicsérte vagy elmarasztalta. Akkor egy élő személynél még inkább lehet elfogultsággal vádolni a jellemzést.Peadar vita 2009. augusztus 17., 15:01 (CEST)Válasz

Oké, elfogadom, még ha sértő nem volt rá nézve. Peadar vita 2009. augusztus 17., 20:05 (CEST)Válasz

Story ötcsillag díj[szerkesztés]

Vicces. Gubb 2010. április 15., 11:07 (CEST)Válasz

A sablonban 2008-cal, a szövegben 2007-tel fut. - Xbspiro vita 2010. május 30., 13:48 (CEST)Válasz