Vita:időkép.hu

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Computer bw.png Ez a szócikk témája miatt az Informatikai műhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Vázlatos Ez a szócikk vázlatos besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Közepesen fontos Ez a szócikk közepesen fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Athes (vita), értékelés dátuma: 2014. június 13.
Informatikai szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index


Leglátogatottabb[szerkesztés]

Ez a google találati lista forrásnak kevés lesz. Tudom, hogy nagyon látogatott oldal (én is szoktam használni :-) ), de kellene valami pontos adat, látogató statisztika, újságcikk ahol ezt leírták vagy valami. – Totya 2007. november 24., 01:42 (CET)

Mérések felsorolása[szerkesztés]

Az oldal reklámozása helyett jobb lenne külön szakaszban felsorolni a méréseket, amiket le lehet olvasni az oldalról, illetve fel lehetne sorolni, hogy milyen előrejelzések vannak (pl. néhány órás, napi, heti) + azt, hogy milyen területre vonatkoznak (Mo., Eu?). A "leglátogatottabb", egy minőségjelző, s mint ilyen, egyrészt nehezen bizonyítható, másrészt ez akár naponta megváltozhat, tehát fölösleges (ki is vettem). Alapértelmezett egyébként, hogy a jelentősebb dolgokról van csak szócikk, a legkisebbekről nincs. misibacsi 2007. november 24., 12:07 (CET)

időkép.hu vs www.időkép.hu[szerkesztés]

Az időkép.hu egy átirányítás a www.deltha.hu/ bérszámfejtő cég oldalára. Ez a cikk viszont a www.időkép.hu lapról szól. Standard, nem standard, kell a www. WikiThanks.pngKarmelaüzenőlap 2009. szeptember 9., 08:48 (CEST)

Ad1: Valami nem stimmel: nekem a www nélküli idokep.hu is a megfelelő oldalra irányít, ad2: az alapértelmezett URL eleve feltételezi a tripla w-t, tehát éppenséggel azt kell jelezni, ha anélkül értendő. BennóEmblem-very-very-evil.svgfogadó 2009. szeptember 9., 11:16 (CEST)

Az idokep.hu a megfelelő oldalra irányít, de az időkép.hu, ami a cikk címe, az nem! WikiThanks.pngKarmelaüzenőlap 2009. szeptember 9., 11:21 (CEST)

Az ékezetes aliasok nem mindenhol működnek. Az ilyen alakban megadott URL-eket mindig ékezet nélküliként kell értelmezni, mert az biztos hogy működik. Ha megnézed, számos más ékezetes lapcím is oda irányít, a deltha.hu oldalára. Mások meg máshová. Ez azt jelenti asszem, hogy az oldal üzemeltetői nem tartották szükségesnek biztosítani az ékezetes változatot. BennóEmblem-very-very-evil.svgfogadó 2009. szeptember 9., 11:36 (CEST)

Bizonyára úgy van. De ha már így esett, mégsem helyes az olvasót félrevezetni. Ha rákeres a címben megadottra, akkor máshova jut. WikiThanks.pngKarmelaüzenőlap 2009. szeptember 9., 17:03 (CEST)

Nekem az idokep.hu és a www.idokep.hu a megfelelő oldalra irányít, az időkép.hu és a www.időkép.hu a Delta akármi oldalára. Ebből nyilvánvaló, hogy az időjárásos oldal csak az ékezet nélkülit vette meg, az ékezetes a Delta.hu tulajdona, így félrevezető ezt a címet adni a cikknek. Javaslom, hogy vagy simán Időkép vagy idokep.hu legyen a neve, mert most nem arról szól, ami a címe. – Award-star-silver-3d.pngAlenshaAward-star-silver-3d.png sms 2009. szeptember 9., 23:40 (CEST)

Annyit még megjegyeznék, hogy a felkapott oldalak nevére kísértetiesen hasonló domaineket eleve rosszhiszeműen szokták regisztrálni, mi most a Delta cég kezére játszunk azzal, hogy csináljuk nekik a reklámot. – Award-star-silver-3d.pngAlenshaAward-star-silver-3d.png sms 2009. szeptember 9., 23:42 (CEST)

"az alapértelmezett URL eleve feltételezi a tripla w-t" – erre a konkrét oldalra gondolsz vagy általában? Mert az utóbbi esetben az állítás nem felel meg a valóságnak, nincs ilyen szabály. Bináris ide 2009. szeptember 9., 23:48 (CEST)

Én a helyesírási kezeléséről beszélek: a három duplavét nem írjuk ki, az odaértendő az elejére. BennóPffffft-kalpagos.giffogadó 2010. február 16., 16:21 (CET)

A cikk címét átjavítottam Időképre, és az időkép.hu előfordulásokat a cikkben idokep.hu-ra, és létrehoztam a megfelelő átirányításokat is. WikiThanks.pngKarmelaüzenőlap 2009. szeptember 12., 11:42 (CEST)

Időközben az időkép.hu és az idökép.hu domain is a portálhoz került. Bociüzenőlap 2010. február 16., 15:50 (CEST)