Vita:I. Henrik angol király

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kezdőlapra jelöltEzt a szócikket jelölték a kezdőlapra. Írd le véleményed!

Kiemelt szócikk csillagA(z) I. Henrik angol király egyike a kiemelt szócikkeknek, a Wikipédia legjobbjai közé tartozik.
A közösség szavazta meg kiemeltnek a kiemelt státuszáról szóló szavazáson.
Ha úgy érzed, tudnál javítani rajta, bátran tedd meg.

Nuvola apps iconthemes.pngEz a szócikk szerepelt a kezdőlapon.

Mérföldkövek a cikk életútján
Dátum(ok: tól/ig) Esemény Eredmény
Jelölték kiemelt szócikknek Megkapta a kiemelt státuszt
Jelenlegi státusza: kezdőlapra jelölt szócikk
Conversation-saints 01.jpg Ez a szócikk témája miatt a Középkorműhely érdeklődési körébe tartozik.
Bátran kapcsolódj be a szerkesztésébe!
Kitüntetett Kitüntetett szócikk Ez a szócikk kitüntetett besorolást kapott a kidolgozottsági skálán.
Nagyon fontos Ez a szócikk nagyon fontos besorolást kapott a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: Kemenymate (vita), értékelés dátuma: 2017. december 22.
Középkori témájú szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Linkelés[szerkesztés]

Lehet, hogy sok a link, de történelmi tárgyú cikkben, pláne ilyen alapcikkben indokolt, hogy minden fogalom tisztázva legyen. Kapeter77 vita 2019. október 4., 18:49 (CEST)

@Hollófernyiges:nek igaza van, alapvetően a következőkről van szó: hol szép szóval, hol fenyegetéssel helyett azt írtad, hogy hol ígéretekkel, hol fenyegetéssel, azonban utóbbiak nem ellentétpárok, teljesen fölösleges volt átírni. Vagy: Talán az ő biztatásának is köszönhető, nem ugyanaz, mint amire te javítottad, azaz ez is közrejátszhatott abban. A familia regis („királyi család”)-ot arra javítottad, hogy familia regis („királyi család”), a -- ennek mi értelme volt? Az udvarban illő viselkedés, az etikett rossz link, mert ez nem a Henrik korának etikettjére mutat, holott a gyanútlan olvasó azt várná, ha linket lát. Hát bizony ezek miatt egyszerűbb visszaállítani, mint egyenként visszaírogatni. Ezek nem vitás kérdések, ezek a javítások egyértelműen feleslegesek és némelyek helytelenek is. Ogodej vitalap 2019. október 4., 20:54 (CEST)

Vagy felhozhatnám még az Anselm érsek piros linket, ami korábban már be van linkelve helyesen, a master-marshalt amit ezzel a névvel, valószínűleg soha nem fognak megírni, vagy a modern titkosszolgálat belinkelését Henrik kémjeihez. Meg őszintén szólva azt sem értem miért jó szavakat lecserélni a szinonimáikra, legalábbis én nem látok jelentős stílus– vagy pontosságbeli javulást azt átírt szövegrészekben. Hollófernyiges vita 2019. október 7., 08:37 (CEST)

Ogodej Hollófernyiges "hol szép szóval, hol fenyegetéssel" szép szó nincs a történelemben, a "köszönhető" szintén nem történelmi kifejezés. Az etikett egy fogalom, még jó, hogy linkeltem. Az, hogy nem fognak valamit megírni, az baj. Atótl még a fogalmakat linkeljük.

És a többi javításom? Kapeter77 vita 2019. október 10., 12:37 (CEST)

@Kapeter77: hol "szép szóval, hol fenyegetéssel" ez egy kifejezés. Hogyne lenne ilyen a történelemben? Az etikett továbbra is felesleges linkelés, mert a korabeli etikettre lenne jó linkelni, de az ugye nincs. Ez így túl általános. Ogodej vitalap 2019. október 10., 12:51 (CEST)
Ogodej Eleve egy csomó javításom volt, a többségre nem is jött reagálás. DOLGOZTAM EZEN elég sokat, ezért is nem esik jól a TELJES visszavonás. Amit meg írsz, arra... az etikett egy fogalom, a cikkben nyilván utalnak a történetére. Etikett nem csak a 17. százaban létezett. Majd megnézem, de mint fogalom, linkelni kell. Az ígéret jobban illik egy történelmi cikkhez, mint a szép szó, de mindegy, ez nm iolyen lényeges. Kapeter77 vita 2019. október 10., 12:57 (CEST) Most megnéztem, ott van a cikkben pl. hogy a "protokoll fejlődése".
@Kapeter77: nem tudom, amire reagáltam, és ami szerintem hibás vagy felesleges volt, azt leírtam. Láttam a többi javításodat, volt köztük jó is, nem is azokkal volt bajom, de részemről azt hiszem, ennyi, Hollófernyigessel kellene a további problémákat megbeszélni. További jó szerkesztést! Ogodej vitalap 2019. október 10., 18:54 (CEST)
Ogodej Látod, hogy ide se néz, csak simán visszavon MINDENT, amin dolgoztam.... Kapeter77 vita 2019. október 10., 19:06 (CEST)
Esetleg írjál a vitalapjára... Ogodej vitalap 2019. október 10., 21:22 (CEST)

Ezért írtam az első szerköfben, hogy sajnálom, hogy egy szerkesztéssel oldottad meg, mert ha nem akarok majdnem annyit dolgozni vele, mint amennyit te tettél, akkor az egyetlen lehetőség a teljes visszavonás volt. Szerintem copy-paste megoldással tedd be újra a nem kifogásolt részeket. – Hollófernyiges vita 2019. október 14., 08:23 (CEST)

Hollófernyiges Ja, elhiszem, hogy te "nem akarsz vele annyit dolgozni"... Én meg dolgoztam... És azért csináltam egy szerkesztéssel, hogy a laptörténet felét ne én töltsem ki (mert az se néz ki jól. Tehát megkérlek, tedd visza a jó részeket, én már dolgoztam vele eleget, és más lapokon is dolgozom... ennyit tegyél már meg légyszi! Kapeter77 vita 2019. október 14., 11:59 (CEST)