Vita:Hosszház

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Jzana 7 évvel ezelőtt a(z) Tükörfodítás! Leiterjakab! témában

Olyan nem létezik, hogy "hosszúra nyúlt négyzet", hiszen a négyzet minden oldala azonos hosszúságú. Amiről ír, az téglalap. Nem fejti ki, hogy a négyezet hogyan viszonyul a hosszházhoz. A keresztházat nem is említi. Karzatról nem ír. Milyen viszonya lehet a hosszháznak a szentéllyel?

Sőt! Nem csupán templomoknak van hosszházuk. De templomban sem csupán a liturgikus funkció alapján lehet fogalmat alkotni a hosszházról. Hogyan, miből, mikor alakul ki? Hogyan változik az évszázadok során?

Az egyetlen forrás, amire hivatkozik nagyon csekély. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 84.3.130.140 (vitalap | szerkesztései)

Üdvözlünk a Wikipédiában!


Köszönjük a hibajelzésedet, és hogy ezzel is hozzájárultál a Wikipédia épüléséhez.
Az ehhez hasonló visszajelzések nagyon fontosak számunkra, igyekszünk figyelembe venni a továbbiakban.
Jobbító szándékod hatékonyságát fokozhatod, ha az észrevételeidet egyenesen az érintett lapok vitalapjára írod, mert úgy a megjegyzés éppen az illető lap eddigi szerkesztőit éri el.
Tudtad, hogy te is tudod szerkeszteni a cikkeket, és hogy a Wikipédia olvasói egyben a szerkesztői is? Ide kattintva tájékozódhatsz, hogy hogyan tudsz te is beszállni a munkába, – mi is így kerültünk ide.
Különösen szívesen látjuk sorainkban az olyan szerkesztőket, akik igényesek a munkájukra, tehát téged is.

Üdvözlettel, jó szerkesztést: Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. január 14., 19:36 (CET)Válasz

Tükörfodítás! Leiterjakab![szerkesztés]

Lásd: Kereszthajó, Főhajó MZ/X vita 2016. szeptember 30., 21:02 (CEST)Válasz

Úgy látom, a kifejezés mégis helyes. Ugyanis a fóhajó csak része a hosszháznak. MZ/X vita 2016. október 1., 12:22 (CEST)Válasz